RETETA VEGETARIANA cu spanac
Ingrediente:
Ulei de măsline extra-virgin, pentru ungere și stropire
113g brânză afumată Gouda, tăiată in 4 bucăți
1 pachet de 283g spanac congelat, decongelat și stors sau spanac verde
2 ouă mari, plus 2 albușuri de ou
1 cutie 425g brânză ricotta-parte degresată
2 linguri făină
1/2 linguriță nucșoara proaspăt rasă
6-8, praz tocat
1 lingură de parmezan ras
1 linguriță boia de ardei
2 capete de andive, foliate pe lungime
2 linguri de nuci tocate
Preparare:
Puneți o tavă în treimea superioară a cuptorului, puneți o foaie de copt pe tavă și preîncălziți la 232 grade. Ungeți ușor o tavă de copt rotundă de 22mm cu ulei de măsline.
Radeți brânza fin. Adăugați spanacul, ouăle întregi și albușurile, ricotta, făina și nucșoara și mixați bine aproximativ 30 secunde adăugând prazul.
Turnați amestecul în vasul pregătit și se preasară cu parmesan și boia de ardei. Așezați quiche-ul pe foaia de copt și coaceți până când mijlocul este făcut, 25 – 30 minute.
Stropiți andivele și nucile ușor cu ulei de măsline și amestecați-le. Serviți quiche-ul fierbinte sau la temperature camerei cu andivele.