Macrisul are un continut scazut de calorii, dar un continut ridicat de fier, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, vitamina C si A, acid folic si alti fitonutrienti. Imbunatateste functia glandei tiroide si poate fi folosit datorita proprietatilor sale expectorante si diuretice.
Macrisul este bogat in calciu si este util pentru sanatatea dentara si intarirea oaselor. Este o sursa excelenta de fibre, macrisul putand regla functia sistemului digestiv si fluxul bilei.
Specialistii spun ca daca am consuma regulat aceasta planta, ar scadea semnificativ riscul aparitiei cancerului la plamani sau a celui mamar.
Ștevia conține foarte mulți antioxidanți polifenolici (kampferol, quercetin, acid clorogenic, acid cafeic, isoquercitin, isosteviol), care ajută la intărirea imunității și la creșterea rezistenței organismului față de radicalii liberi.
Produse proaspat culese din gradina in lunile: Aprilie si Mai