Broccoli bio

Broccoli bio

se pastreaza la 2-4°C. Gust extraordinar.

In sezon se culege in ziua in care se livreaza pentru a-si pastra cat mai mult proprietatile extraordinare. Congelati cantitatea pe care nu o consumati!

 

Acest produs nu este disponibil momentan.

Broccoli face parte din familia verzei.

Campion in fibre, vitamina K si vitamina C perfect printre legumele de sezon.

Reprezinta o sursa importanta de minerale: mangan, fosfor, magneziu, calciu, fier.

Perfect in curele de slabire fiind foarte sarac in carbohidrati.

Vindecare cu Mancare: Broccoli bio

 

Broccoli poate preveni artrita (sulforafane din compozitia sa blocheaza distrugerea cartilagiilor).
Consumul frecvent (dupa unele studii de trei ori pe luna) reduce riscul cancerului de vezica urinara.
Ajuta la detoxifiere datorita compusilor cu sulf din broccoli.

 

♥ Broccoli poate preveni artrita (sulforafane din compozitia sa blocheaza distrugerea cartilagiilor).

♥ Consumul frecvent (dupa unele studii de trei ori pe luna) reduce riscul cancerului de vezica urinara.

♥ Ajuta la detoxifiere datorita compusilor cu sulf din broccoli.

Retete: Broccoli bio

Sfat de consum

Broccoli este folosit la prepararea de sosuri, supe crema, in salate, sucuri etc. Pentru pastrarea substantelor benefice din planta este de preferat consumul in stare cruda dar cantitatea mare de sulf poate provoca tulburari digestive. De aceea pentru cei mai sensibili se recomanda ca broccoli sa fie oparit inainte sau fiert.

Salat de broccoli cu dressing de iaurt

Ingrediente salata: 200 g broccoli, o salata verde, 50 g migdale, o ceapa medie, 150 g masline

Ingrediente sos: 1-2 linguri mustar Dijon, iaurt la aprox. 200 g, boia, sare si piper dupa gust

Mod de preparare: se desface broccoli in buchetele si se opareste cu apa usor sarata. Se spala salata verde. Apoi se rumenesc migdalele intr-o tigaie. Se curate ceapa si se taie in rondele subtiri.

Din iaurtul natural, boia de ardei, mustar, sare si piper se va pregati, dupa gust, un dressing omogen.

Se aranjeaza intr-un castron salata verde taiata fasii, broccoli si maslinele. Inainte de servire se toarna dressingul si se amesteca usor cu celelalte ingrediente. Deasupra se presara rondelele de ceapa si migdalele si se serveste cu paine prajita.

Diversificare copii: Broccoli bio