Ce era Fericit? O leguma?

Doream de mult sa va scriu citeva rinduri.

Cind am aflat de voi, la inceput, familia mea

a ras de mine. " legume fericite" li se parea

un nume ridicol, nu putea fi adevarat. Ce era

"Fericit" ? O leguma? Cam asta era conversatia

in bucataria noastra. Apoi au inceput sa observe:

legume frumoase, aduse in pungi de hirtie, cu

stampila continutului si orei recoltarii. Nici asta

nu a convins- marketing, destul de bun, dar

marketing, mi se spunea. Apoi au inceput sa curga salatele- cine

mai cultiva papadie si roinita in ziua de azi?

Iar cind a aparut macrisul, a fost chiar tacere. Infometata,

dar fara critici sau aluzii ironice. Si, de atunci,

nimeni nu mai contesta ca legumele, sau ouale de tara(cu rate

printre ele) nu ar fi fericite. Sau nu ar veni atunci

cind spun ca vin.In familia mea am cel putin trei genii

culinare- fiul nostru care gateste la 20 de ani asa

cum sper sa gateasca orice baiat, sotul meu, care scrie

o carte despre mincarurile din Transilvania si mama mea

care, la 70 de ani, gateste inca cu pasiune si

ingrijorare, asa cum trebuie. Mincarurile pe care

ei le fac sunt dovada vie a talentului lor- urzici, loboda, macris-

capata gust si placere asa cum spunea Democrit

ca trebuie omului sanatos la cap si trup.

Eu sunt doar un mijlocitor intre voi si familia mea talentata-

In fiecare, in oricare, zi a saptaminii in frigiderul nostru

sunt 4-5 feluri de mincare- dar un mijlocitor

fericit la rindul meu pentru ca am putit sa dau

familiei mele si prietenilor mei certitudinea ca

ca acolo, undeva, exista niste oameni care trudesc ca

noi sa putem...Completati voi restul...

 

Ps. Fiul meu studiaza printre altele Food Management la

o universitate elvetiana; sotul  este absolvent de Food

management la Cornell, mama e o transilvana din

cele adevarate, iar eu incerc sa invat bucataria

asiatica, de unde si comenzile de coriandru proaspat.