Ce gatim nou in aceasta saptamana?

Rondele de clătite de sfeclă cu cremă de brânză

Ingrediente:

250g făină albă/integrala dupa gust
4 sfecle roșii fierte
2 ouă
200ml apă minerală
o cutie cremă de brânză cu smântână
2 fire ceapă verde
4 fire mărar
2 fire pătrunjel
1 ardei roșu

Preparare:

În primul rând se prepară clătitele de sfeclă roșie. 
Cele 4 sfecle roșii trebuie curățate de coajă și fierte, apoi pasate în blender până devin un piure.
Făina se pune într-un bol, se adaugă ouăle și puțină sare, se amestecă, se adaugă și piure-ul de sfeclă și apa minerală, mixând continuu, astfel încât să obținem un aluat de consistența aluatului de clătite.
Se prăjesc clătitele pe rând și se lasă deoparte.
Crema de brânză cu smântână se pune în blender alături de ceapa verde spălată și tăiată rondele, mărar și pătrunjel și se pasează bine. Se adaugă sare sau suc de lămâie după gust.

Ardeiul roșu se spală și se taie bastonașe. 
Se ia o clatită, se unge bine pe toată suprafața cu cremă de brânză, se adaugă o felie de ardei pe partea din care incepem să rulam, și se ruleaza bine.
Se repetă procedura pentru toate clătitele, după care se dau la frigider.