Sunt RUCOLA. si DA si eu sunt atacata de daunatori dar tot gustoasa raman!

Oare v-am mai scris despre rucola? Eram convinsa ca da, dar se pare ca nu reusesc azi sa gasesc articolul in site despre ea.

Ma scuzati daca ma repet..

Aceasta planta comestibila numita ROCKET in Marea Britanie si Australia, si ARUGULA in Statele Unite creste si la noi in gradina si are un gust si o fragezime primavara devreme diferite de gustul amarui si foarte tare de la aceasta vreme.

 

 

Bineinteles, proprietatile sunt aceleasi dar PROFIT de ocazie sa va impartasesc ce am descoperit si eu de cand am inceput sa capat experienta ca gradinar :)

Observati gustul rosiilor - ati consumat acelasi soi de rosii din aceeasi sursa doi ani la rand? Sau doua saptamani la rand? Vi se pare ciudat ca nu identificati acelasi gust?

Ei bine pentru toate cele aceeasi poveste - morcovii, radacinoasele in general nu mai sunt la fel dulci ca primavara, rosiilor intotdeauna le difera gustul in functie de lumina solara, caldura si apa pe care au primit-o. Salata offf... ce amara devine vara..Deci modificarea gustului este normala de-alungul perioadei de vegetatie..

Dar sa ne intoarcem la rucola care este o surs? foarte bun? de vitamina C, A si K. Aceste vitamine sunt importante pentru circula?ia sângelui, sistemul osos ?i cel cardiovascular. Rucola con?ine ?i calciu, magneziu, fier ?i potasiu, care ajut? la tensiunea arterial?, în sanatatea sistemului osos, precum ?i la func?ionarea globulelor ro?ii din sânge.

 

Con?ine fibre ?i sulforafan (o substan?? cunoscut? pentru propriet??ile sale anti-cancerigene). De asemenea, sulforafanul este un stimulator important pentru enzimele ce determin? detoxifierea natural? a organismului.


Rucola este bogat? ?i în fitochimicale care îmbun?t??esc s?n?tatea ochilor ?i a pielii ?i stimuleaz? sistemul imunitar. Fitochimicalele din rucola reduc efectele cancerigene ale hormonilor estrogeni, fiind eficiente în prevenirea cancerului de prostat?, ovarian ?i cervical.

 

Lupt? cu succes împotriva ulcerului - este o alternativ? sigur? ?i natural?, tratamentului împotriva afec?iunilor stomacului. Reduce secre?ia acid? a acestuia ?i mediaz? activitatea hormonal? pentru remedierea ulcerului.

 

Se folose?te fie sub form? de salat?,fie ca incredient special pentru pizza, în bucataria italian?, ajutând la digestie. La salat?, se consuma cu ulei extravirgin de m?sline ?i l?mâie stoars?, câteva ro?ii ?i pu?in? sare (pentru a se p?stra gustul plantei). Este recomandat? consumarea salatei imediat dup? ce este preparat? (sau nu mai târziu de 15-20 de minute), altfel î?i pierde propriet??ile curative.