Suntem obişnuiţi să ne gândim, de fiecare dată, la mere ca la un final de masă. Iată câteva idei, de la aperitiv la fel principal, care folosesc merele în mâncăruri fine şi uşoare. Toate ingredientele se pot găsi uşor, iar gătitul nu durează prea mult :). Unde mai pui că sunt feluri cu gust surprinzător, bogat şi exotic...

Legume cu mere

Ingrediente:

6 mere mari

3 cepe

3 roșii

1 ardei iute

1 lingură zahăr sau fara

2 lingurițe pudră chilli

3 linguri ulei

crutoane și unt

sare

1 linguriță coriandru tocat

Preparare:

 

1. Tăiați legumele în cuburi.

2. Încălziți bine uleiul într-un vas, adăugați cepele și gătiți pentru cel puțin 5 minute.

3. Adăugați roșiile, ardeiul iute și pudra de chilli. Gătiți până când roșiile devin moi.

4. Adăugați merele, sare și zahăr și gătiți pentru cel puțin 10 minute

5. Tăiați câteva felii de pâine în triunghiuri. Aplicați unt și coaceți în cuptorul încins la 200° până devine crocant.

6. Înconjurați legumele cu bucăți de pâine, presărați coriandru deasupra și serviți.

Salată cu cicoare, mere și nuci

Ingrediente:

6 capete de cicoare

½ ceapă roșie, tăiată subțire

2 mere, cu miezul scos, înjumătățite, feliate

2 linguri nuci

Pentru dressing:

150 ml smântână

50 ml maioneză

1 lingură muștar Dijon

1 lingură oțet de vin alb

100g brânză Roquefort

Preparare:

  1. Puneți cicoarea, ceapa, merele și nucile într-un castron mare. Amestecați bine.
  2. Pentru dressing, mixați smântâna, maioneza, muștarul, oțetul de vin alb și brânza. (Adăugați puțină apă caldă dacă amestecul este prea gros.)
  3. Pentru servire, stropiți salata cu o parte din amestecul pentru dressing, și amestecați bine. Garnisiți cu extra Roquefort și serviți mai mult dressing alături pentru ca oamenii să se poată servi.