In post, cu imaginatie

7 martie 2015

Este adevărat că pentru rețetele vegane îți trebuie ceva mai multe idei decât pentru mancarea convențională, dar postul e departe de a fi o corvoadă: este o ocazie de a ne reîmprieteni cu corpul nostru oferindu-i hrana de care are nevoie și care ne face bine.

Curajul de a combina surprinzător merge mână în mână cu imaginația și poate face ca postul să devină un exercițiu de creație în bucătărie de care să ne bucurăm cu toții: și cei ce gătesc, și cei ce primesc.

Si pentru ca luni este sarbatoarea Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia trimitem catre clientii care solicita livrarea in aceasta zi un mic mucenic in dar; facut in casa, fiti indulgenti cu noi caci suntem incepatori :)

Recomandarea noastra pentru aceasta saptamana este

Supă de morcovi cu ghimbir

Ingrediente:

3 linguri ulei măsline

½ ceapă cuburi

¼ cană ghimbir proaspăt tocat

3 căni supă de legume

1 ½ căni suc de portocale

Un pic de nucșoară

Sare și piper după gust

Preparare:

 

Într-o oală mare sotați ceapa și ghimbirul în ulei de măsline până devin moi, în jur de 3-5 minute.

Adăugați morcovii și supa de legume și reduceți focul la mediu. Lăsați să fiarbă înăbușit pentru aprox. 40 minute, sau până când morcovii devin moi..

Adăugați sucul de portocale și amestecați bine.

Procesați supa folosind un blender până este fină.

Adăugați nucșoară, sare și piper, amestecând bine. Serviți cu o lingură de iaurt sau smântână (daca nu tineti post)

Serviti cu placere si o primavara frumoasa sa aveti!