Legume congelate

Inceput de an, iarna in toata regula in Gradina Fermecata. Pamantul se odihneste sub zapada;  spanacul, ceapa verde, usturoiul si salata – semanate tarziu asta toamna- isi pastraza puterile pentru a se dezvolta pline de vitamine odata cu venirea primaverii. Pana atunci insa ne multumim cu legumele de sezon – radacinoase – in speta – telina, morcovi, pastarnac, patrunjel, ridiche neagra,praz, dar si cartofi si ceapa; produsele congelate fac si ele parte din oferta acestei luni…si despre ele ne-am documentat.

Dupa parerea unor specialisti legumele congelate isi pastreaza toate elementele nutritive iar faptul ca sunt congelate la foarte scurt timp dupa ce au fost culese – ne asigura si mai mult de faptul ca vitaminele raman la locul lor.

Noi putem sa va asiguram ca legumele au fost congelate dupa ce au fost culese si foarte bine spalate si curatate (fasolea oparita in prealabil) si nu am practicat nici o forma de pastrare a elementelor estetice sau de extindere a perioadei de conservare, pe care nu o recomandam mai lunga de 6luni. Astfel ne vom bucura de aceste produse pana cel tarziu in martie sau aprilie dupa caz.

Un avantaj demn de luat in seama este acela ca legumele congelate te ajuta sa econimisesti timp si munca pentru ca le primesti gata de pus in tigaie sau in oala (stim doar ca e de preferat sa nu le mai decongelem inainte de a le gati).

Mai mult decat atat ele ne ajuta sa ne bucuram de gustul anumitor produse si in extrasezon :)

Sa nu uitam in aceasta perioada nici de condimentele uscate care ne ajuta sa mai diminuam cantitatea de sare consumata si sa profitam de puterile lor magice si afrodisiace.