Papadia leacul saptamanii

O zi de weekend minunata in gradina legumelor fericite. Domn Director e liber. Dupa doua saptamani de campanie de semanaturi si alte activitati solicitante are parte de odihna bine meritata.

Stam sa ne incalzim putin la soare,  suntem desfatati de triluri si miresme, de florile de primavara si de un covor superb  de papadie inflorita;  atat de firesc au rasarit florile de papadie prin iarba salbatica, printre plante si pomi; radacina lor  imbogateste solul cu azot si alti nutrienti si este o foarte buna planta companion in gradina.

Considerata  buruiana pe de o parte si planta medicinala pe de alta parte, papadia ne-a lasat-o Dumnezeu sa o consumam ca atare sub forma de :

SALATA – Frunze si flori crude sau fierte sunt folosite in salate in bucataria chinezeasca, greceasca, coreeana dar si de catre iubitorii de raw vegan. Frunzele au gust asemanator cu cel al andivelor, sunt amarui si usor acrisoare

DULCEATA /MIERE/SIROP/NECTAR – obtinuta din flori de papadie, mai multe retele se pot gasi pe internet ; urmeaza sa experimentam sis a va tinem la curent cu o astfel de reteta.

CAFEA de PAPADIE se obtine din radacina de papadie.

VIN de PAPADIE – se poate obtine din bobocii de papadie

Ceaiul de papadie se recomanda in OBEZITATE, BOLI DE FICAT, NORMALIZEAZA CIRCULATIA SANGELUI, ELIMINA TOXINELE.

Frunzele de papadie contin multe vitamine si minerale in special vitamina A, C si K si sunt foarte bune surse de calciu, potasiu, fier si mangan.

O saptamana cu sanatate,

Doamna de verde