Kale eco, nero di toscana

Kale eco, nero di toscana

Produs certificat RO-ECO-007. Legatura are 150g net.

Kale-ul este un izvor al tinereții atunci când vine vorba de conținutul de nutrienți.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Frunzele de kale sunt una dintre cel mai importante surse de vitamina K, vitamina fiind un antioxidant care previne bolile de inima si osteoporoza, dar care reuseste sa mentina nivelul colesterolului si tensiunea arteriala in limite normale.

Kale este una din plantele cele mai bogate în fier. Conţine mult mai mult fier decât carnea de vită. Acest tip de varză conţine mai mult calciu chiar şi decât produsele lactate. Calciul din Kale este mult mai uşor absorbit de organismul nostru. Kale are în compoziţia sa betacaroten, unul din antioxidanţii esenţiali în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.

Un consum constant de varză Kale are numeroase beneficii asupra ochilor deoarece conțin carotenoizi, luteină și zeaxantină, trei compuși necesari pentru o vedere bună. În plus, luteina și zeaxantina protejează ochii de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Studiile efectuate de specialiştii de la Harvard Medical School arată că această legumă bogată în beta caroten, vitamina C, vitamina K încetineşte procesul de îmbătrânire, menţinând creierul mai tânăr cu 1-2 ani.

Vindecare cu Mancare: Kale eco, nero di toscana

Frunzele de kale sunt una dintre cel mai importante surse de vitamina K, vitamina fiind un antioxidant care previne bolile de inima si osteoporoza, dar care reuseste sa mentina nivelul colesterolului si tensiunea arteriala in limite normale. Plina de antioxidanti, minerale si vitamine, aceasta varza scade considerabil riscul de cancer ovarian si cancer la san si diminueaza riscul de artrita.

Conţinutul ridicat de fibre din aceasta specie de  varză ,scade colesterolul ,prin asocierea cu acizii biliari Ficatul este însărcinat cu producerea de mult mai multi acizi biliari pentru a digera grasimile, şi prin urmare, se reduce cantitatea de colesterol din sange.

Retete: Kale eco, nero di toscana

Salată de kale cu mazăre și morcovi

Salată de kale cu mazăre și morcovi
Ingrediente:
1 legătură mare de kale 400-500g
500g mazăre fragedă
4-5 morcovi tineri
Pentru dressing:
2 lingurițe semințe de chimen
2 căței de usturoi, tocați marunt
zeama de la o lămâie
jumătate de ceâșcă de ulei de măsline
sare și piper
frunzele de la 2-3 fire de mentă, tocate
Preparare:
Spălați legumele și curățați morcovii și mazărea. Puneți apa cu sare la fiert. Fierbeți morcovii 5-6 minute, mazărea cam 4 minute, iar frunzele de kale nu mai mult de 2 minute. Vrem să avem niște legume al dente de aceea le fierbem doar un pic. Le puneți pe toate într-o strecurătoare la scurs.
Preparați între timp dressingul amestecând uleiul cu zeama de lămaie și adăugand rând pe rand chimenul, usturoiul, menta, sarea și piperul.
Puneți legumele scurse de apă într-un castron, turnați deasupra dressingul, amestecați și serviți.
Bulgur cu roșii și kale
Ingrediente:
150g bulgur
4-5 cepe verzi
3-4 fire de usturoi verde sau 3 caței de usturoi
3 roșii mari zemoase sau o conservă de 400g de roșii cuburi
1 linguriță chimen
1 linguriță coriandru uscat
1 jumătate de lingurita kumin
1 ardei iute tocat mărunt
1 legătură de frunze de Kale – 400g
Preparare:
Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le. Caliți-le un pic în ulei de măsline și adăugați bulgurul pe care îl lăsați să se prăjească în jur de 1 minut. Adăugați apoi coriandrul, chimenul, ardeiul iute si kuminul și turnați pe deasupra roșiile cuburi. Dacă roșiile nu au suficient lichid adăugați un pic de apă. Lasați pe foc cam 5 minute avand grijă să adaugi apă dacă amestecul începe să se lipească de cratiță.
Spălați frunzele de kale, îndepărtați-le nervurile si tăiați-le fășii. Adăugați-le în bulgur cam un minut. Ideea e că atât frunzele de kale cât și bulgurul trebuie sa ramană al dente nu sa fie fierte de tot.
Varză kale și conopidă
Ingrediente:
piper negru proaspăt măcinat
1/2 linguriță sare de mare
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 cățel de usturoi tocat fin
2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
1 crenguță patrunjel proaspăt, tocat
1 tulpină ceapă verde tăiată mărunt
160 g roșii cherry, tăiate în jumătate
1/2 căpățână de conopidă
3 frunze de varză kale
Preparare:
Rupe frunzele de Kale înlăturandu-le tulpina tare. Folosind un cuțit mare, toacă-le marunt. Pune-le într-un bol mare, împreună cu roșiile cherry, ceapă verde și pătrunjelul tocate mărunt.
Dă conopida pe răzătoare până se mărunțește. Adaug-o în salată și amestecă bine. Într-un castron mic, amestecă sucul de lămâie, usturoiul, sarea, piperul și uleiul de măsline. Toarnă sosul în castron și amestecă.Salată de kale cu mazăre și morcovi

Ingrediente:

1 legătură mare de kale 400-500g

500g mazăre fragedă

4-5 morcovi tineri

Pentru dressing:

2 lingurițe semințe de chimen

2 căței de usturoi, tocați marunt

zeama de la o lămâie

jumătate de ceâșcă de ulei de măsline

sare și piper

frunzele de la 2-3 fire de mentă, tocate

Preparare:

Spălați legumele și curățați morcovii și mazărea. Puneți apa cu sare la fiert. Fierbeți morcovii 5-6 minute, mazărea cam 4 minute, iar frunzele de kale nu mai mult de 2 minute. Vrem să avem niște legume al dente de aceea le fierbem doar un pic. Le puneți pe toate într-o strecurătoare la scurs.

Preparați între timp dressingul amestecând uleiul cu zeama de lămaie și adăugand rând pe rand chimenul, usturoiul, menta, sarea și piperul.

Puneți legumele scurse de apă într-un castron, turnați deasupra dressingul, amestecați și serviți.

 

Bulgur cu roșii și kale

Ingrediente:

150g bulgur

4-5 cepe verzi

3-4 fire de usturoi verde sau 3 caței de usturoi

3 roșii mari zemoase sau o conservă de 400g de roșii cuburi

1 linguriță chimen

1 linguriță coriandru uscat

1 jumătate de lingurita kumin

1 ardei iute tocat mărunt

1 legătură de frunze de Kale – 400g

Preparare:

Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le. Caliți-le un pic în ulei de măsline și adăugați bulgurul pe care îl lăsați să se prăjească în jur de 1 minut. Adăugați apoi coriandrul, chimenul, ardeiul iute si kuminul și turnați pe deasupra roșiile cuburi. Dacă roșiile nu au suficient lichid adăugați un pic de apă. Lasați pe foc cam 5 minute avand grijă să adaugi apă dacă amestecul începe să se lipească de cratiță.

Spălați frunzele de kale, îndepărtați-le nervurile si tăiați-le fășii. Adăugați-le în bulgur cam un minut. Ideea e că atât frunzele de kale cât și bulgurul trebuie sa ramană al dente nu sa fie fierte de tot.

Varză kale și conopidă

Ingrediente:

piper negru proaspăt măcinat

1/2 linguriță sare de mare

2 linguri ulei de măsline extra virgin

1 cățel de usturoi tocat fin

2 linguri suc de lămâie proaspăt stors

1 crenguță patrunjel proaspăt, tocat

1 tulpină ceapă verde tăiată mărunt

160 g roșii cherry, tăiate în jumătate

1/2 căpățână de conopidă

3 frunze de varză kale

Preparare:

Rupe frunzele de Kale înlăturandu-le tulpina tare. Folosind un cuțit mare, toacă-le marunt. Pune-le într-un bol mare, împreună cu roșiile cherry, ceapă verde și pătrunjelul tocate mărunt.

 

Dă conopida pe răzătoare până se mărunțește. Adaug-o în salată și amestecă bine. Într-un castron mic, amestecă sucul de lămâie, usturoiul, sarea, piperul și uleiul de măsline. Toarnă sosul în castron și amestecă.

Diversificare copii: Kale eco, nero di toscana