Pastarnac bio, 500g

Pastarnac bio, 500g

Pastarnac aromat, cu gust dulceag, se vinde la bucata.

Produs certificat ecologic RO-ECO-007.

Se pastreaza in frigider, intr-o punga de plastic cu gauri.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Un aliment care ofera savoare in mancare, pastarnacul este un izvor de energie datorita elementelor nutritive pe care le contine.

Vitaminele B1, B2, B3, C, E,K  sunt prezente in radacina, la fel si sarurile de potasiu, fosfor, siliciu si cupru.

Pastarnacul odata consumat ajuta tranzitul intestinal si ofera repede senzatia de satietate datorita continutului bogat in fibre.

Mai contine carbohidrati: amidon, fructoza, glucoza, grasimi: acizi nesaturati si sterol.

Vindecare cu Mancare: Pastarnac bio, 500g

♥ Pastarnacul este bun pentru oboseala si constipatie.

♥ Se citeaza efectul emenagog - contribuind la reglarea ciclurilor precum si cel antireumatismal.

♥ Tonic - aperitiv si usor diuretic, ajuta la eliminarea toxinelor.

Retete: Pastarnac bio, 500g

Piure de păstârnac cu varză de Bruxelles

Ingrediente:

1,5kg de păstârnac curățat
500g varză de Bruxelles gătită
25g de unt
200ml de lapte
1 legătură de ceapă verde tocată

Preparare:

1. Se toacă păstârnacul în bucăți mari. Se fierbe timp de 15 minute sau până când devine foarte moale, apoi se scurge. Se fierbe și varza în aceeași cratiță până se albește.

2. Se zrobește păstârnacul într-un vas, împreună cu untul și laptele, apoi se amestecă varza și ceapa verde. Se servește cu încă o bucată de unt. Poate fi pus la rece cel mult o zi, sau congelat. Doar se dezgheață, se acoperă apoi se reîncălzește, amestecând des, până când este foarte fierbinte.

Rösti cu păstârnac

Ingrediente:

500g de cartofi decojiţi şi raşi

500g de păstârnac mic, decojit şi ras
1 ceapă mare rasă
2 linguriţe de cimbru tocat
75 g de unt topit, plus extra pentru prăjire

Preparare:

1. Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se pun cartofii raşi într-un prosop de bucătărie şi se storc pentru a îndepărta excesul de lichid. Se pun într-un vas împreună cu păstârnacul, ceapa, cimbrul şi untul topit. Se asezonează bine şi se amestecă. Se împarte amestecul în 6 părţi, cărora li se dau forme de chiftele.

2. Se încălzeşte puţin unt într-o tigaie nonaderentă până când face spumă, apoi se prăjeşte fiecare chiftea timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când devine rumenă şi crocantă (probabil va fi necesar să le prăjeşti în două serii). Se pun pe o tavă şi se coc la cuptor timp de 8-10 minute sau până când sunt fragede atunci când sunt împunse cu un cuţit.

Diversificare copii: Pastarnac bio, 500g