Sfat de consum
Avocado este un ingredient foarte interesant deoarece amplifica aromele alimentelor in loc sa le domine si consumate in combinatie cu acestea, permite corpului sa absoarba cu o mai mare eficienta vitamine liposolubile.
Are pulpa cremoasa, grasa si este potrivit atat in salate dar si ca fel principal, ca desert sau consumat ca atare, intins pe o felie de paine prajita, cu un pic de sare, suc de lamaie si cateva frunze de patrunjel sau cubulete de rosii condimentate.
Fructul necopt este tare si are un gust neplacut, amar datorita continutului ridicat de taninuri.
Retete
Paste de zucchini cu sos de avocado
Ingrediente: 2 zucchini bio, 2 avocado bio, 5 catei usturoi bio, 2 rosii Roma, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri ulei fl soarelui ecologic,
apa plata, busuioc uscat, sare, piper.
Mod de preparare:
Se blenduiesc avocado, 2 catei de usturoi, zeama de lamaie si uleiul.
Pe parcurs se adauga cate o lingura de apa pana cand sosul devine fluid dar consistent. Sare si piper dupa gust.
Se toaca marunt 3 catei usturoi si se calesc; peste acestia se adauga zucchini taiat in prealabil in fasii foarte subtiri spiralate (noi am folosit instrumentul de curatat cartofii) si 2 rosii taiate cubulete. Se soteaza pana cand se inmoaie usor zucchini si se scurge apa in exces. Se pune dupa gust busuioc uscat, sare si piper.
Intr-un castron mai mare se amesteca pastele cu sosul si se servesc cu pofta!
Paste de zucchini cu sos de avocado
Ingrediente: 2 zucchini bio, 2 avocado bio, 5 catei usturoi bio, 2 rosii Roma, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri ulei fl soarelui ecologic, apa plata, busuioc uscat, sare, piper.
Mod de preparare:
Se blenduiesc avocado, 2 catei de usturoi, zeama de lamaie si uleiul.
Pe parcurs se adauga cate o lingura de apa pana cand sosul devine fluid dar consistent. Sare si piper dupa gust.
Se toaca marunt 3 catei usturoi si se calesc; peste acestia se adauga zucchini taiat in prealabil in fasii foarte subtiri spiralate (noi am folosit instrumentul de curatat cartofii) si 2 rosii taiate cubulete. Se soteaza pana cand se inmoaie usor zucchini si se scurge apa in exces. Se pune dupa gust busuioc uscat, sare si piper.
Intr-un castron mai mare se amesteca pastele cu sosul si se servesc cu pofta!