Orez salbatic eco

Orez salbatic eco

Produs certificat ecologic: RO-ECO-008.

Tara de origine: Canada. A se pastra la loc uscat si racoros.

Greutate neta: 175 gr.

Pret: 22,90 lei / Buc
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Orezul salbatic este o sursa excelenta de proteine; este bogat in carbohidrati complecsi. Contine fibre, vitamine si minerale importante precum: vitamina E, Vitamina B (B1, B2, B3), fier, magneziu, potasiu, zinc si fosfor. Este sarac in calorii.

Produsul poate contine gluten, urme de faina din cereale, mustar, soia, nuci, alune, seminte de susan, telina.

Vindecare cu Mancare: Orez salbatic eco

 

Orezul salbatic este o sursa importanta de carbohidrati complecsi. Acestia ne furnizeaza
cea mai mare parte din energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei si reprezinta
un ingredient de nelipsit dintr-o dieta sanatoasa si echilibrata.
Orezul salbatic contine fibre recomandate atunci cand dorim sa ne mentinem un sistem digestiv
sanatos si activ.
Consumul de orez salbatic inhiba pofta de mancare, accelerand arderea grasimilor si contribuind
la scaderea glicemiei.

 

Orezul salbatic este o sursa importanta de carbohidrati complecsi. Acestia ne furnizeaza cea mai mare parte din energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei si reprezinta un ingredient de nelipsit dintr-o dieta sanatoasa si echilibrata.

Orezul salbatic contine fibre, recomandate atunci cand dorim sa ne mentinem un sistem digestiv sanatos si activ.

Consumul de orez salbatic inhiba pofta de mancare, accelerand arderea grasimilor si contribuind la scaderea glicemiei.

Retete: Orez salbatic eco

Sfat de consum:

Orezul salbatic este un ingredient care poate fi servit ca fel principal sau ca garnitura, alaturi de preparate reci, calzi sau fierbinti, in amestec cu alte tipuri de orez, cu carne sau legume.Il putem folosi la multe retete: in supe, salate, pilafuri, umpluturi si tocanite.

Inainte de a fi preparat termic se spala si se pune la o cana de orez 3 cani de apa. In functie de metoda folosita poate sa dureze 30 pana la 50 minute sa fiarba. In timpul fierberii este bine sa fie acoperit cu capacul iar din cand in cand se amesteca. Stim ca este gata atunci cand boabele sunt moi dar nu si lipicioase, iar o parte din babe s-au spart lasand la vedere miezul cremos din interior.

Reteta:

Orez salbatic cu legume

Ingrediente: 175 g orez salbatic, 2 morcovi mari, o radacina de pastarnac si inca una de telina, ½ ardei rosu tocat marunt, 2 linguri ulei, o legatura de patrunjel verde, sare si piper dupa gust

Mod de preparare: se spala orezul si se pune la fiert pentru 40 – 50 minute.

Intre timp se spala si se curata radacinoasele, apoi se taie rondele subtiri. Si ardeiul se curata si se taie cubulete mici. Cand sunt gata se pun in uleiul usor incins si se trag la tigaie astfel incat ingredientele sa fie bine patrunse. La final se opreste focul si se adauga legatura de patrunjel proaspat tocat. Legumele astfel pregatite se amesteca impreuna cu orezul gata fiert, cu grija ca sa nu strivim ingredientele. Se condimenteaza cu sare si piper si se serveste cald sau rece.

Pofta buna!

Diversificare copii: Orez salbatic eco