Loboda rosie ecologica

Loboda rosie ecologica

Greutate: cca 100g. Se pastreaza la frigider intr-o punga de plastic perforata.

Produs certificat RO-ECO-007

Pret: 2,00 lei / Leg
Pret vechi: 3 lei / Leg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Loboda conține 120-140 mg de vitamina C la 100 de grame, fiind de aproape doua ori mai concentrată în vitamina C decât kiwi si lamaia. De asemenea, loboda conține fier și cantități însemnate de vitamina K, ajutând la creșterea rezistenței vaselor sanguine și reducerea riscului de accident vascular.

Vindecare cu Mancare: Loboda rosie ecologica

♥ Avand o compozitie asemanatoare spanacului, loboda are proprietati remineralizante si revitaminizante. In anumite tari ale Europei, loboda este considerata nu doar un revitalizant si tonic al organismului, ci si un afrodiziac.

♥ Este intrebuintata si in tratarea tusei si a inflamatiilor gatului si este apreciata pentru faptul ca stimuleaza metabolismul si intareste sistemul imunitar al organsimului.

♥ Regasim in compozitia ei cantitati semnificative de vitamina K ce ajuta la fixarea calciului, dar si la intarirea vaselor de sange. Prin urmare, loboda impiedica formarea cheagurilor de sange, reducand riscul atacurilor cerebrale.

♥ Loboda previne si combate astenia de primavara si contribuie la detoxifierea organismului.

♥ Antocianinul, flavonoid - pigment care da culoarea rosie, violet sau albastru frunzelor de loboda, este un agent cu proprietati analgezice, ameliorand efectele inflamatiilor si durerilor aparute in sistemul perifieric si nervos, protejand structura si functionarea celulelor neuronale.

♥ In medicina populara, frunzele de loboda sunt intrebuintate drept remediu tonic si revitalizant, dar si ca tratament in cazul oboselii, a epuizarii nervoase si a congestiei. In popor, frunzele zdrobite de loboda sunt intrebuintate in tratarea gutei. Sub forma de cataplasme, sunt folosite pentru vindecarea eczemelor.

Retete: Loboda rosie ecologica

Supa afrodiziaca de loboda

Ingrediente: 4 cani loboda, 3 morcovi medii, 1/2 lingura sare, 40 g caju, 4 cani apa, 50 g smantana grasa, 1/2 cana patrunjel

Mod de preparare: fierbeti loboda si morcovii, in prealabil tocate, timp de 15 minute. Folositi o tigaie pentru a praji un pic caju-ul si adaugati-l impreuna cu sarea si smanatana, la supa. Folosind un blender, mixati totul foarte bine si lasati supa acoperita sa fiarba la foc mic pentru inca 5 minute.

Diversificare copii: Loboda rosie ecologica