Urzici bio congelate, 100g

Urzici bio congelate, 100g

Urzica proaspata a fost curatata, spalata si congelata proaspata (nu este oparita)

Pret: 6,00 lei / Buc
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Urzica este o extraordinara sursa de saruri minerale precum potasiu, calciu, cupru, zinc, fosfor, sodiu, crom, magneziu, fier, siliciu, bor, brom. Contine provitamina A, vitaminele B1, B2, B5, B9, C, K. Mai contine porfirina, taninuri, clorofila, hormoni vegetali etc.

Vindecare cu Mancare: Urzici bio congelate, 100g

Consumul de urzici ajuta la:

♥ Detoxifierea sangelui, a ficatului, a tractului digestiv si a vezicii biliare

♥ Are actiune hemostatica datorita vitaminei K si a taninurilor

♥ Neutralizeaza radicalii liberi si contribuie la cresterea rezistentei organismului fata de diferiti factori poluanti, bacterieni, virali etc.

♥ Culoarea sa verde intens se datoreaza clorofilei care are efecte incredibil de benefice asupra organismului cu ajutorul unor cure corespunzatoare: curata ficatul de intoxicatii cu medicamente sau cu alcool, ajuta la eliminarea metalelor grele, intareste sistemul imunitar, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase, imbunatateste flora intestinala si combate respiratia urat mirositoare.

♥ Prin contintutul ridicat in clorofile, xantofile, fier si vitamina C, accelereaza hematopoieza, fiind recomandata in anemia cu deficit de hemoglobina si eritrocite.

♥ Experimental, s-a dovedit ca urzica inhiba dezvoltarea diferitilor agenti patogeni din genurile Shigella, Staphilococcus, Pasteurella s.a. (Ovidiu Bojor, 2002)

♥ Ajuta la ameliorarea durerilor reumatice, purifica tractul digestiv si are rol depurativ al tesutului conjunctiv.

♥ Nu este recomandat consumul de urzici femeilor insarcinate.

Retete: Urzici bio congelate, 100g

Sfat de consum:

Pentru ca sa beneficiem de cat mai multe proprietati ale urzicilor este bine sa le consumam cand sunt tinere, cat mai fragede, perioada de consum fiind foarte scurta.

Pot fi folosite la sucuri, in combinatie cu alte fructe sau legume, preparate la fel ca spanacul, incluse in omlete, pot fi adaugate in risotto, supe, pizza. Se pot face chipsuri din urzici sau pot fi folosite ca ingredient principal in pesto.

Suc din urzici proaspete de primavara

Ingrediente:

80 g urzici proaspete cu tot cu tulpini

4 morcovi

2 mere

o sfecla mica

Mod de preparare:

Cu manusi de protectie spalam si lasam la scurs urzicile. Trecem la fructe si legume pe care le spalam de pamant (daca doriti le puteti curata si de coaja) si le taiem cubulete maricele. Se trec prin storcator toate ingredientele, fara sa respectam o ordine anume. Se amesteca sucul cu o lingura si se serveste.

Diversificare copii: Urzici bio congelate, 100g