Mere Bot de iepure bio, gi

Mere Bot de iepure bio, gi

Mere dulci, cu pulpa fina si granulata.

Tara de origine: Grecia. Produs certificat RO-ECO-007.

Se pastreaza la frigider.

Pret: 18,00 lei / Kg
Pret vechi: 27 lei / Kg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Merele ne ajuta sa slabim, ne intareste sistemul imunitar si ne ofera energie.

Bogate in vitaminele A, B1, B2, C si E precum si minerale: potasiu, magneziu, seleniu, fosfor si calciu.

Pectina impreuna cu fibrele solubile din fruct cresc vascozitatea in intestine si ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.

Alte elemente nutritive:  zaharoza, celuloza si fibre solubile si insolubile.

Vindecare cu Mancare: Mere Bot de iepure bio, gi

♥ Merele contin diferite substante fitochimice benefice pentru sanatatea sistemului respirator si pot ajuta pe cei care sufera de alergii si astm.

♥ Studiile arata ca un mar pe zi tine departe mai multe tipuri de cancer. In coaja marului se gasesc mai multi compusi care au o activitate puternica impotriva celulelor cancerigene din ficat, colon sau san.

♥ Aceste fructe ajuta la prevenirea si la tratarea racelilor și a infectiilor, la imbunatatirea vederii si la protejarea peretilor vaselor de sange datorita continutului bogat in vitamina A si C.

♥ Continutul de iod din mere contribuie la buna functionare a glandei toroide.

Retete: Mere Bot de iepure bio, gi

Sfat de consum

Merele pot fi servite ca atare, coapte, fie sub forma de compot, jeleu sau sos dar si in mancaruri fine si usoare. Pulpa sau sucul de mere au un efect antioxidant mai scazut decat fructul ca atare, deoarece substantele responsabile cu acest efect se gasesc mai ales in coaja fructului.

Suc din mere si castraveti

Ingrediente: 1- 2 castraveti, 1 mar marime medie, 2 tulpini de telina, 10g ghimbir proaspat, ½ lamaie

Mod de preparare: se spala toate fructele si legumele fara sa fie nevoie sa indepartam coaja bogata in vitamine. Puneti in storcatorul de fructe mai intai castravetii, apoi merele, ghimbirul, lamaia si tulpinile de telina. Sucul astfel obtinut se bea cu o jumatate de ora inainte de masa sau la 3 ore dupa masa.

Nota suplimentara: incarcat cu siliciu dar si cu o multitudine de minerale si vitamine previne deshidratarea, hraneste pielea de la interior la exterior si asigura rezistenta parului.

Salata cu cicoare, mere si nuci

Ingrediente: 6 capete de cicoare, ½ ceapa rosie, taiata subtire, 2 mere (cu miezul scos, injumatatite, feliate), 2 linguri nuci

Pentru dressing: 150 ml smantana, 50 ml maioneza, 1 lingura mustar Dijon, 1 lingura otet de vin alb si 100 g branza Roquefort

Mod de preparare: puneti cicoarea, ceapa, merele si nucile intr-un castron mare. Amestecati bine. Pentru dressing, mixati smantana, maioneza, mustarul, otetul de vin alb si branza. Adaugati putina apa calda daca amestecul este prea gros. Pentru servire, stropiti salata cu o parte din amestecul pentru dressing si amestecati bine. Garnisiti cu extra Roquefort si serviti mai mult dressing alaturi pentru servire.

Diversificare copii: Mere Bot de iepure bio, gi