Cartofi bio, gi

Cartofi bio, gi

Produs certificat ecologic. Tara de provenienta: Grecia.

Se pastreaza in spatii intunecate, de preferat la temperaturi de 7-10ºC, separat de ceapa si usturoi.

Pret: 12,06 lei / Kg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Cartoful contine apa 74-75%, proteine 2%, hidrati de carbon intr 19-22%, lipide cca 0.15%, sodiu 445 mg%, calciu 13mg%, fosfor 60mg%, fier 0.9%, vitamina A, niacina, vitamina B6, C, acid patotenic, acid folic, magneziu, mangan, sulf, cupru, acid citric si malic.

 

 

Vindecare cu Mancare: Cartofi bio, gi

Mâncărurile preparate cu cartofi fierţi sunt indicate mai ales persoanelor care suferă de colite cronice, crampe stomacale sau de constipaţie cronică. De asemenea, acesta nu ar trebui să lipsească din dieta bolnavilor cu suferinţe ale ficatului şi căilor biliare (se consumă fiert sau copt, niciodată prăjit).

Un efect benefic se înreagistrează şi la nivelul rinichilor, consumul de cartof ajutând la dizolvarea sărurilor de calciu (oxalaţi, uraţi, fosfaţi) din structura calculilor renali. Totodată, prin efectul alcalinizant şi diuretic elimină acidul uric, fiind indicat în gută, glomerulonefrită, reumatism şi poliartroze.

La diabetici, consumat în cantităţi controlate atent, reduce glicemia din sânge şi glicozuria din urină.

Retete: Cartofi bio, gi

Cartofi copti cu legume

Ingrediente: 12 cartofi mari, 2 rosii, 2 ardei, 2 cepe, 200 g fasole fiarta, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, smantana si cascaval dupa gust

Mod de preparare: Cartofii se spala bine de pamant sau praf si se cresteaza in mijloc, pe lungime, in forma de cruce dar taietura sa fie adanca doar pana la jumatatea cartofului. Se pun la cuptor si se coc aproximativ 30 minute la o temperatura mare.

Intre timp, se pregatesc legumele pentru umplut cartofii: se curate, se spala si se toaca marunt, amestecandu-se bine cu sarea si uleiul. Dupa o jumatate de ora, se scoate tava  cu cartofii si in fiecare crestatura a cartofului se pun cateva lingurite de smantana si amestecul din compozitia de legume pregatita. Deasupra se presara cascaval dupa gust. Se pune tava la cuptor pentru inca 20 de minute. Cartofii se servesc calzi.

Diversificare copii: Cartofi bio, gi