Sfecla rosie bio, cu frunze, gi

Sfecla rosie bio, cu frunze, gi

Sfecla rosie noua, micuta cu tot cu frunze, cca 5buc/kg.

Tara de provenienta Grecia. Produs certificat RO-ECO-007.

Se pastreaza la frigider.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Una din cele mai dulci legume, bogata in: saruri minerale (Ca, Fe, P, K), vitamine (B1, B2, B9 – acidul folic, PP, C), glucide, protide, acizi organici (malic, citric, oxalic), betaina (aminoacid valoros pentru sanatatea sistemului cardiovascular) si betalaina (substanta care da culoarea sfeclei are proprietati antitumorale si antioxidante).

Vindecare cu Mancare: Sfecla rosie bio, cu frunze, gi

♥In stare cruda, se afla printre cele mai bune alimente in prevenirea cancerului dar si cu efecte antitumorale puternice.

♥Sucul este folosit pentru curatarea sangelui si detoxifierea ficatului.

♥Alte efecte terapeutice: mentine sanatatea si elasticitatea vaselor de sange, previne si calmeaza durerile sau arsurile gastrice, stimuleaza formarea de globule rosii, aliment ideal pentru o buna dezvoltare a fetusului, previne si trateaza varicele si hipertensiunea, deblocheaza tranzitul intestinal si elimina toxinele din colon, ajuta la imbunatatirea capacitatii de efort fizic.

♥Prin consumul de sfecla urina poate capata o culoare rosie care arata o incapacitate partiala a organismului de a asimila o parte din nutrientii din sfecla si nu reprezinta un motiv de ingrijorare.

Retete: Sfecla rosie bio, cu frunze, gi

Poate fi consumata in stare cruda- in salatele de cruditati, fiarta in coaja sau coapta dar si in sucuri - simplu sau in amestec cu alte fructe si legume.

Risotto cu sfecla rosie si hrean ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 1 ceapa rosie mare, 3 catei de usturoi, 400g orez, 1,3 l supa de legume, 425g sfecla rosie, fiarta si taiata in cuburi, 4 linguri marar tocat, 1-2 linguri hrean ras, 50 g nuci sau migdale, sare si piper mod de preparare: incingeti uleiul intr-o cratita mare. Puneti ceapa si usturoiul zdrobit la calit, adaugati orezul si lasati pe foc 1 minut, amestecand continuu. Incorporati doua polonice de supa de legume, amestecand mereu, pana e absorbita aproape complet. Continuati astfel pana terminati toata supa si orezul este cremos, aproximativ 20 minute. Adaugati sfecla rosie, mararul si hreanul cu nucile. Asezonati dupa gust cu sare si piper si mai lasati 1 minut pe foc.

Diversificare copii: Sfecla rosie bio, cu frunze, gi