Vinete bio micute

Vinete bio micute

Vinetele se pastreaza la 0-2 grade Celsius, in pungi de plastic perforate.

Produs certificat RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Patlagelele vinete se cultiva pentru fructele lor care contin 3-4.5% glucide, 1-2.5% celuloza si hemiceluloza , 1-2% protide, vitamina C 7-10mg; contin fitoncide precum si alte substante care duc la scaderea colesterolului din sange.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: August, Septembrie si Octombrie

Vindecare cu Mancare: Vinete bio micute

Consumul de vinete este recomandat din ce in ce mai mult de catre specialistii in medicina naturista. Vinetele sunt apreciate chiar si in curele de slabire. Multi nutritionisti au inceput sa recomande cura cu vinete care detoxifica organismul si duce la pierderea greutatii. Datorita continutului mare de apa si fibre, cat si a numarului mic de calorii (cca. 20 de calorii la 100 gr.), vinetele calmeaza atat foamea, cat si setea si sunt un aliment care trebuie consumat mai ales in zilele toride.

Frunzele vinetelor sunt folosite in terapii naturiste pentru calmarea arsurilor de soare, a abceselor si a hemoroizilor. Sucul este foarte bun pentru curatarea ficatului si a pancreasului. Fibrele din vinete influenteaza metabolismul avand ca rezultat scaderea nivelul colesterolului din sange.

Frunzele se pot incalzi si folosi pe post de comprese pentru tratarea puroiului, arsurilor si ranilor. Aveti grija insa: frunzele sunt toxice si trebuie folosite numai extern.

Conform studiilor recente, vinetele se plaseaza pe locul doi dupa varza in prevenirea cancerului. De aceea, specialistii medicinei naturiste ne recomanda ca in sezonul vinetelor sa profitam din plin de bogatia acestei legume, consumandu-le macar o data pe saptamana.

♥ Trebuie evitate de persoanele care sufera de artrita reumatoida.

Retete: Vinete bio micute

Crema de vinete cu iaurt:

ingrediente: 6 vinete medii, 250g iaurt natural, 1 ardei gras galben si unul rosu, verdeata tocata (patrunjel, menta), seminte de susan, ulei de masline extravirgin, sare, piper.

mod de preparare: vinetele intregi se ung cu ulei si se coc 45 de minute in cuptorul incins la 180 grade Celsius. Dupa ce se racesc se desprinde pulpa impreuna cu putin ulei de masline, pana cand se obtine o pasta omogena, se adauga iaurtul, verdeata, sare si piper.

Ardeii se taie cubulete se asezoneaza cu verdeata si seminte de susan si se servesc impreuna cu crema de vinete.

Diversificare copii: Vinete bio micute