Rosii bio mix de soiuri

Rosii bio mix de soiuri

Se pastreaza la temperatura camerei, intre 18-24 grade C; in frigider isi pierd gustul si devin fainoase. Va rugam spalati bine rosiile inainte de consum. Sunt stropite cu lapte crud si infuzii de coada calului si urzica, zeama bordeleza. Produs bio RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Tomatele contin vitamine - A, B1, B2, B3, P, C, glucide , protide, acizi organici, saruri minerale (Ca, Fe, P, K) si altele, avand o valoare energetica de 20-35kcal/100g.

 

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Iulie, August si Septembrie

Vindecare cu Mancare: Rosii bio mix de soiuri

♥ Extrem de bogate in antioxidanti, mai ales carotenoide ca betacarotenul si licopenul, dar si in vitaminele C si E, rosiile sunt bune in protejarea sistemului cardiovascular si impotriva anumitor forme de cancer.

♥ Radioprotectoare, imunomodelatoare, protectie eficienta contra efectelor fotooxidative ale radiatiilor UV asupra pielii.

♥ Rosia previne dermatita atopica.

♥ Extern rosia este adjuvant in acnee.

♥ Tomatele sunt usor laxative si diuretice, fiind utile in litiaza urica.

♥ Avand o valoare nutritiva redusa, sunt indicate in curele de slabire, iar continutul ridicat de vitamine le face sa fie recomandate in hipovitaminoze.

♥ Sucul de roșii este un remediu excelent împotriva arsurilor solare. La fel și feliile de roșii aplicate și lăsate pe porțiunea lezată, vreme de 15 minute. Acest tratament, pe cât este de simplu pe atât este de eficient, întrucât grabește vindecarea și regenerarea țesuturilor.

Cosmetica:

♥ Rosiile se recomanda ca fiind foarte active in curatirea tenurilor grase, cu puncte negre.

♥ Sunt printre cele mai importante in cosmetica mainilor, catifelandu-le si atenuand sau indepartand iritatiile provocate de detergenti.

Retete: Rosii bio mix de soiuri

Rosii cherry glazurate in ulei de masline: ingrediente: 15-20 rosii cherry, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingura pasta de busuioc - pesto, sare de mare. Mod de preparare: rosiile se clatesc intr-un jet de apa rece; se incinge uleiul intr-o tigaie. Adaugati pasta de busuioc si tineti pe foc 30 de secunde. Adaugati rosiile si prajiti timp de doua minute, amestecand in continuu, pana cand rosiile incep sa crape.Mutati preparatul pe un platou adanc, condimentati dupa gust si marinati la temperatura camerei, intre 3 si 12 ore, inainte de servire.

Dulceata de rosii coapte: ingrediente: 3kg rosii coapte inima de bou sau prunisoare, 1kg zagar (brun, alegem noi), 1 plic zahar vanilat, 1 esenta rom. Mod de preparare: Se curata rosiile de seminte si se taie in patru. Se pune zaharul in cratita de dulceata cu 1/2 l zeama de rosii si se fierbe pana se leaga. Se adauga rosiile taiate si se fierbe pana se leaga, ca orice dulceata. La sfarsit se adauga vanilia si romul. Se pune calda in borcane, care se inchid si se racesc invelite in paturi.

Gazpacho

Ingrediente:

250 grame castraveți verzi

250 grame ardei gras

200 grame ceapă

1 kilogram roșii bine coapte

2 căței de usturoi

150 grame pâine albă uscată

2 linguri pastă de tomate

2 linguri de oțet din vin alb

2 linguri ulei de măsline

sare și piper alb

Preparare:

Pâinea se taie felii și se pune la înmuiat în apă rece.

Legumele se spală și se curăță de coajă.

Din fiecare sort se opresc deoparte una-două felii de legume, tăiate cubulețe mici, împreună cu una-două lingurițe de ceapă tăiată fin.

Legumele rămase se taie cuburi și se amestecă cu pâinea înmuiată și scursă de apă.

Se mixează cu ajutorul unui mixer cu cuțit.

Piureul rezultat se amestecă bine cu pasta de tomate, usturoiul pisat, uleiul și oțetul.

Se potrivește gustul cu sare și piper măcinat și se lasă la rece în frigider pentru minim o jumătate de oră.

Gazpacho se servește rece, cu crutoane de pâine sau cu cubulețele de legume păstrate alături.

 

Sos de roșii italian

Ingrediente:

1 ceapă medie, tocată mărunt

5 căței de usturoi, tocați mărunt

800 ml suc de roșii (proaspăt sau conservat)

2 linguri pastă de roșii (fără amidon!)

50 ml ulei de măsline extravirgine

sare, piper după gust

diferite frunze aromate (busuioc, oregano) după gust. Poți pune 1 linguriță de frunze uscate sau 1 lingură de frunze proaspete.

Preparare:

Incălzește o oală cu fundul mai gros la foc mediu. Adaugă uleiul, ceapa și un praf de sare. Gătește la foc mic până ce ceapa se înmoaie (ai grijă să nu se ardă). Adaugă usturoiul și mai lasă un minut să se înmoaie și usturoiul. Adaugă pasta de roșii și gătește până ce se ridică uleiul și culoarea se închide.

Adaugă sucul de roșii, sare, piper și frunze aromate dacă pui din cele uscate. Gatește la foc mic, până ce sosul se îngroașă foarte mult și uleiul se ridică (în jur de 30 minute).

Folosește sosul ca bază pentru pizza sau paste.

Gazpacho vezi http://www.facebook.com/photo.php?fbid=129346523875131&set=a.108880222588428.12717.105810562895394&type=1&theater

Salata vezi : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.129609247182192.28113.105810562895394&type=3#!/photo.php?fbid=3517962069705&set=o.105810562895394&type=3&theater

Diversificare copii: Rosii bio mix de soiuri