Patrunjel cret bio

Patrunjel cret bio

Se pastreaza in frigider intr-un pahar cu apa si acoperit cu o punga de plastic, dupa ce i-au fost taiate in prealabil conditele. Legatura are cca 50g.

Produs certificat RO-ECO-007.

 

 

Acest produs nu este disponibil momentan.

Radacinile de patrunjel contin 14.95% substanta uscata, 7.44% glucide, 3.66% protide, 0.79% lipide, 1.68% elemente minerale (Ca, P, Fe, K), substante volatile care dau aroma specifica, acid folic, apiol si vitamine, dintre care se remarca vitamina C (200mg%/100g frunze-mai multa decat in citrice), provitamina A (beta-caroten) in frunze, B1, B2, B3, B12.

 

Exista doua varietati: plat si cret. Cel plat este mai savuros decat cel cret, care se foloseste mai mult la decorarea mancarurilor, decat pentru gust si compozitie.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Iunie si Iulie

Vindecare cu Mancare: Patrunjel cret bio

☼ In afara de importanta alimentara, patrunjelul mai este folosit ca planta medicinala, in tratarea malariei, a bolilor de rinichi, a celor de inima si de ficat.

☼ Este puternic antioxidant.

☼ Patrunjelul este diuretic usor si natural, se poate consuma sub forma de ceai.

☼ Contribuind la eliminarea acidului uric este util in tratatrea reumatismului si a gutei.

☼ Se recomanda patrunjel, telina, suc de morcovi si de mere pacientelor care retin fluide inainte de menstruatie.

☼ Radacina este un excelent remineralizant, stimulent al rinichilor, drenor al ficatului si antiviral.

☼ Dozele mari de seminte de patrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insarcinate trebuie sa le evite.

Uz cosmetic: Decoct concentrat din frunze (2 linguri la cana) pentru curatirea tenului si ca tonic capilar.

Retete: Patrunjel cret bio

☼ Patrunjelul de frunze se foloseste in mod deosebit la salate, la diverse alte mancaruri dar si ca ceai.

☼ Mestecati cateva frunze de patrunjel pentru improspatarea respiratiei dupa ceapa, usturoi sau prea mult alcool.

Diversificare copii: Patrunjel cret bio