Usturoi bio, capatana

Usturoi bio, capatana

Legatura contine 5 fire.

Se pastreaza intr-un loc intunecat, racoros si bine aerisit, la 7-10 grade Celsius. Nu se pastreaza la frigider.

Produs ecologic. Certificat RO-ECO-OO7

Acest produs nu este disponibil momentan.

Usturoiul se cultiva pentru bulbi (usturoi uscat), tulpina falsa si frunzele verzi, care se consuma in stare proaspata sau se folosesc in arta culinara, in industria conservelor si farmaceutica datorita continutului in fitoncide.

Valoarea alimentara a bulbului de usturoi este data de continutul ridicat in elemente nutritive, procentul in substanta uscata fiind mai mare decat la ceapa. Bulbul uscat contine: 70-74% apa, 6-7% protide, 0.6% lipide; 20-22% glucide; 1.44% cenusa, precum si 4-19mg vitamina  C/100g substanta proaspata.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai si Iunie

Vindecare cu Mancare: Usturoi bio, capatana

♥ Actiunea hipotensiva a usturoiuli este o relitate bine fundamentata dpdv stiintific. Este totdeauna antihemoragic, micsorand si riscul de tromboza. Scade nivelul colesterolului din sange.

♥ I se atribuie si proprietati de prevenire a cancerului cailor digestive. Sunt atenuate colicile produse de dipepsiile de fermentatie. Se manifesta si in stimularea apetitului, ca si in tonifierea stomacului.

♥ Actiunea dezinfectanta, combinata cu cea expectoranta si calmanta a spasmelor musculaturii netede, face ca usturoiul sa fie recomandat in bronsite cronice, gripe si rinite. Se recomanda si in astm (inclusiv in crize), emfizem pulmonar si tuse convulsiva.

Retete: Usturoi bio, capatana

Ovidiu Bojor recomanda urmatoarea reteta de preparare a mujdeiului:

cateii de la o capatana de usturoi (functie de marime), o lingura de sare, o  lingurita de zahar. se freaca in piua si se adauga treptat 2 linguri de ulei comestibil si o lingura suc de lamaie.

Diversificare copii: Usturoi bio, capatana