|
Morcovi eco, kg
Radacinile tuberizate contin, in medie, 86-88% apa si 12-14% substanta uscata din care: 1.2-1.5% protide, 0.2-0.3% lipide, 6-9% glucide, precum si pigmenti si vitamine - A, C, B1 si B2 dar si substante minerale - K, Na, Ca, P, S, Mg, Cl, Fe.
Produse proaspat culese din gradina in lunile: Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie si Octombrie
Produse livrate din depozit in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Noiembrie si Decembrie
Vindecare cu Mancare: Morcovi eco, kg
♥ Aceste legume contin atat de mult betacaroten, incat un singur morcov furnizeaza organismului o sursa de vitamina A suficienta pentru o zi intreaga.
♥ Valorosi in prevenirea cancerului, pentru inima, circulatie si vedere.
♥ Benefici pentru piele si membranele mucoase - protejeaza plamanii si ajuta la buna functionare a intregului sistem respirator.
♥ Recomandati in tratarea diareii, mai ales pentru bebelusi si copiii mici.
♥ Ca aliment impotriva imbatranirii, morcovii sunt considerati alimente de protectie impotriva razelor ultraviolete, contribuind la protejarea pielii de riduri. Cosmetica - diminuarea ridurilor: se amesteca 200ml suc de morcovi cu o lingurita de miere lichida si o lingura de ulei grau incoltit. se aplica pe fata, se lasa sa actioneze 20 minute; apoi se spala cu apa calduta.
Retete: Morcovi eco, kg
☼ Se recomanda sa se consume la maturitate in preparate culinare.
☼ Supa pentru arderea grasimilor: ingrediente: 2 leg de ceapa verde/o ceapa uscata sau un fir de praz;1 conopida sau un broccoli mare; 125g spanac sau 1/2 varza mica; 1 ardei gras mare (galben, rosu sau verde) curatat si tocat; 6-8 cozi de telina tocate; 2-3 morcovi mari taiati felii subtiri; 4-5 rosii mari, taiate in sferturi, zeama de lamaie/lime, 2 catei de usturoi, piper, boia si seminte de coriandru dupa gust. mod de preparare: pune toate legumele si apa intr-o oala la fiert incet, cand este aproape de fierbere adauga rosiile si zeama de lamaie; adauga usturoiul si verdeata, lasa sa fiarba circa 20-30min, la foc mic pana legumele sunt moi.
|
|