Telina eco, mica

Telina eco, mica

Telina de radacina se vinde la bucata, contine si frunze versi ce se pot consuma. Se pastreaza in pungi perforate la frigider. Produs cetificat ecologic RO-ECO-007. Productie locala, romaneasca.

Pret: 5,60 lei / Buc
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Contine 83% apa. Are un continut redus in protide (1%) si mediu (5%) in hidrati de carbon, comparataiv cu celelalte legume radacinoase. Bogata in minerale si saruri de sodiu 55mg%, potasiu 2.35mg%, calciu 50mg%, fosfor 60mg%, fier 0.4%mg% si mici cantitati de vitamina A., B1, B2 si C. Ca microelemente contine iod, magneziu, mangan si cupru.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Iulie, August si Septembrie
Produse livrate din depozit in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie

Vindecare cu Mancare: Telina eco, mica

♥ Buna in tratarea reumatismului, artritei si gutei - se recomanda cura de telina.

♥ Benefica pentru reducerea retinerii de fluide si a hipertensiunii arteriale.

♥ Este un aliment cu efect calmant, util impotriva stresului.

♥ Adjuvant impotriva diabetului.

Retete: Telina eco, mica

Salata asiatica cu telina si pere

Ingrediente salata: 230 g telina radacina, 200 g pere, 110 g tulpina de telina, 7-8 frunze de telina, 60 g alune de padure, 60 g parmezan

Ingrediente sos: 1 lingura otet balsamic, 1 lingura suc de lamaie, 3 linguri ulei, 1 lingurita mustar, 1 lingurita miere, sare si piper dupa gust

Mod de preparare: se preincalzeste cutorul la 200°C. Alunele de padure se rumenesc pentru aprox. 8 – 10 minute.

Se pregateste vinegreta. Se amesteca mustarul cu mierea, cu otetul si sucul de lamaie. Se adauga uleiul si se amesteca totul intr-un blender sau cu mana. Se asezoneaza cu sare si piper.

Toate ingredientele, mai putin parmezanul se pun intr-un castron impreuna cu vinegreta cu mustar (se va folosi doar jumate din sos, restul se pastreaza pentru mai tarziu).

Se serveste in castroane mici cu parmezan ras imprastiat ici-colo.

Diversificare copii: Telina eco, mica