Varza alba bio

Varza alba bio

Produs ecologic, marca Legume Fericite

Certificat RO-ECO-OO7. Varza noua se vinde la kg.O bucata are in jur de 1 kg, este soi romanesc. Dimensiunile pot varia. Se reface calculul in functie de gramaj. Se pastreaza la frigider sau intr-un loc racoros. Se congeleaza bine.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Cu foarte putine calorii, varza contine o mare cantitate de vitamine, in special vitaminele C, E si  provitamina A; intr-o cantitate mai mica dar deloc de ignorant contine si vitamine precum P, K, H si vitamine din grupa B (B1, B2, B6, B9).

Este o importanta sursa de saruri minerale precum potasiul, fosforul, calciul si magneziul.

Este un aliment care contribuie la eliminarea toxinelor si la buna functionare a tranzitului intestinal datorita continutului bogat in fibre, apa si substante volatile care au actiune antibacteriana.

Vindecare cu Mancare: Varza alba bio

♥ Consumul zilnic a 200 g de varza cruda ajuta la cresterea imunitatii, la eliminarea celulelor imbatranite din organism si ne pune la adapost fata de numeroase forme de cancer.

♥ Varza are un efect deosebit asupra gastritelor hiperacide si ulcerului gastric, datorita actiunii conjugate a glutaminei si a vitaminei K.

♥ Este un remediu in contuzii, plagi chiar pentru cele grave, atone, cu procese cangrenoase, necroze.

♥ A nu se consuma in exces de catre persoanele care sufera de hiper si hipo-tiroidie.

Retete: Varza alba bio

Retete cu varza alba

 

Salată de varză albă cu castraveți

Ingrediente:

1 varză mică
1 castravete
2-3 fire de ceapă verde
10-12 măsline verzi
10-12 măsline negre

Pentru dressing:


ulei de măsline
oțet balsamic
sare, piper
zahăr

Preparare:

Varza se taie fideluță ,castravetele se taie rondele iar ceapa se taie mărunt. Se amestecă toate într-o salatieră și se adaugă măsline verzi și negre.
Separat se face un amestec de ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper, zahăr (acest amestec se face după placul fiecăruia în parte).Se amestecă bine și se toarnă peste salată.

 

Supă de varză

Ingrediente:


1/2 buc varză
1/2 ardei roșu
1/2 ardei verde
o legătură ceapă verde
4-5 roșii mici
un morcov
pătrunjel verde
sare
piper
2-3 linguri ulei

Preparare:

Se călește ceapa, morcovul și ardeiul în 2-3 linguri de ulei la care se adaugă 4 linguri apă. Separat, în apa fierbinte, se pune varza tocată. Se adaugă legumele călite peste varză, se pun roșiile tocate și jumătate din pătrunjel(tocat). Se fierbe 15 min, se adaugă sare, piper. Se ia de pe foc și se adaugă restul de pătrunjel. Se servește acrită - cu oțet de mere.



Diversificare copii: Varza alba bio