Spanac salbatic bio

Spanac salbatic bio

Spanac salbatic sau loboda salbatica bogata in proteine, contine vitamina A, calciu, fosfor si potasiu si in cantitati mai mici – complexul de B-uri, fier, zinc, magneziu si sodiu.

Se consuma gatit, de preferat! Se vinde la legatura.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Desi considerata de multi o buruiana care distruge recoltele de porumb si soia, inca din batrani frunzele sale se consumau gatite ca si spanacul, evitandu-se sau diminuandu-se  insa consumul raw datorita continutului mare de oxalati. Ciorba din frunze tinere de loboda salbatica este excelenta. Se poate si praji, gati la abur sau adauga in salate in cantitati reduse.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie si Octombrie

Vindecare cu Mancare: Spanac salbatic bio

Stomahic

Antiscorbutic

Antidiaree

Antiinflamator

 

Retete: Spanac salbatic bio

Reteta de ciorba munteneasca:

2 legaturi de loboda salbatica,

1l lapte acru (sau iaurt),

2-3 cepe,

1 legatura de marar;

Se fierbe loboda, se scurge si se toaca  dupa gust; se innabusa ceapa tocata marunt la foc iute cu ulei si apoi se adauga loboda si iaurtul; se adauga la final apa in care s-a fiert loboda si se mai da intr-un clocot doua. Adaugam deliciosul marar.

Servim cu pofta si cumpatare!

Diversificare copii: Spanac salbatic bio