Mangold bio, 150g

Mangold bio, 150g

Produs in ferma organica a legumelor fericite mangold-ul bio proaspat se vinde la legatura de cca 150g. Se pastreaza la frigider la 2-4ºC. Produs ecologic. Certificat RO-ECO-007

Pret: 6,50 lei / Leg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Swiss chard sau spanacul elvetian este minunat pentru ca frunzele le putem gati precum spanacul iar tija precum sparanghelul. Mangoldul contine multa vitamina C, glucide, celuloza, substante, proteice, multe saruri - potasiu, sodiu, fosfor, calciu. Petiolul este bogat in potasiu iar frunzele in continutul in vitamina C, Ca, fosfor.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie si Noiembrie

Vindecare cu Mancare: Mangold bio, 150g

♥ este indicat in cazurile de diabet;

♥ este un bun digestiv;

♥ are proprietati antiinfectioase si contribuie la mai buna circulatie a sangelui;

au fost semnalate efecte antitumorale.

 

Retete: Mangold bio, 150g

Se poate gati asemanator cu spanacul, in salate sau in sucuri de legume/fructe.

 

Salată cu mere și mangold

Ingrediente:

un sfert de cană de stafide

2 buchete de mangold

1 ceapă mare, tocată

2 mere roșii, tăiate cubulețe

1 lingură de sos de soia

1 lingură de oțet de mere

sare și piper după gust

 

Preparare:

 

Punem stafidele într-un bol și le acoperim cu apă fierbinte.

Tăiem mangoldul în felii subțiri, atât frunzele, cât și cozile.

Încălzim un wok și sotăm ceapa. Adăugăm mangoldul și merele și le gătim pentru 2 minute.

Scurgem stafidele și le adăugăm în tigaie. Punem 1 lingură din apa în care au stat stafidele și gătim timp de 6 minute.

Adăugăm sosul de soia, oțetul de mere. sarea și piperul. Servim totul fierbinte.

 

Mâncare de fasole cu mangold:

Ingrediente:

1 kg fasole verde
1/2 kg mangold
2 cartofi tocați
1 ceapă mare, tocată fin
1-2 ardei chilli iuți
4 linguri pulpă de roșii
2 linguri pătrunjel tocat
100 ml ulei de masline
sare și piper

 

Preparare:

 

Se clătește mangoldul, se fierbe în apă pentru 2 minute, apoi se scurge bine, iar după ce s-a răcit, se toacă în bucăți de aproximativ 5 cm. Se pune ulei într-o cratiță și se sotează ceapa pentru 3 minute, adăugând apoi fasolea și ardeii iuți, iar după 2 minute, se pun 300 ml apă, împreună cu pulpa de roșii și se dă în clocot. Se acoperă cratița cu un capac si se lasă la fiert pentru 30 de minute, adăugând apoi în cratiță mangoldul, cartofii, pătrunjelul, sare și piper, lăsând să fiarbă pentru înca 15 minute sau până când s-a evaporat toată apa.

Diversificare copii: Mangold bio, 150g