Spanac bio, proaspat, kg

Spanac bio, proaspat, kg

Spanac bio se vinde la kg. Nu contine radacina. Este cuies frunza cu frunza. Se pastreaza in pungi de plastic perforate la 0-2 grade Celsius. Produs certificat ecologic RO-ECO-007.

Pret: 16,00 lei / Buc (kg)
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Continutul de protide este de 2-14%, iar cel in hidrati de carbon de 3.6%.Glucidele si mucilagiile pot ajunge pana la 7% iar lipidele in cantitate redusa (0.5%).Contine clorofile si spinacine (arginina si lysina). Bogat in saruri minerale: 50mg% sodiu, 540mg% potasiu, 85mg% calciu, 35mg% fosfor, 5.2mg% fier.

Este foarte bogat in vitamina A si contine 0.5mg% vitamina B1, 0.2mg% vitamina B2, 0.5mg%niacina si 50-60mg% vitamina C.

Contine si o serie de microelemente ca: magneziu, mangan, sulf, cupru, iod, arsen.

Valoarea energetica nu este prea mare: 18kcal la 100g.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie si Octombrie

Vindecare cu Mancare: Spanac bio, proaspat, kg

♥ spanacul previne anemia dar ajuta si in tratarea acesteia

♥ spanacul este detoxifiant

♥ ajuta in starile de oboseala

♥ are proprietati anticancerigene

♥ stimuleaza sistemul imunitar, prevenind racelile si infectiile comune

♥ mentine sanatatea smaltului dentar si a oaselor

Retete: Spanac bio, proaspat, kg

Reteta vegetariana cu spanac

Ingrediente:

Ulei de măsline extra-virgin, pentru ungere și stropire

113g brânză afumată Gouda, tăiată in 4 bucăți

1 pachet de 283g spanac congelat, decongelat și stors sau spanac verde

2 ouă mari, plus 2 albușuri de ou

1 cutie 425g brânză ricotta-parte degresată

2 linguri făină

1/2 linguriță nucșoara proaspăt rasă

6-8, praz tocat

1 lingură de parmezan ras

1 linguriță boia de ardei

2 capete de andive, foliate pe lungime

2 linguri de nuci tocate

 

Preparare:

Puneți o tavă în treimea superioară a cuptorului, puneți o foaie de copt pe tavă și preîncălziți la 232 grade. Ungeți ușor o tavă de copt rotundă de 22mm cu ulei de măsline.

Radeți brânza fin. Adăugați spanacul, ouăle întregi și albușurile, ricotta, făina și nucșoara și mixați bine aproximativ 30 secunde adăugând prazul.

Turnați amestecul în vasul pregătit și se preasară cu parmesan și boia de ardei. Așezați quiche-ul pe foaia de copt și coaceți până când mijlocul este făcut, 25 – 30 minute.

Stropiți andivele și nucile ușor cu ulei de măsline și amestecați-le. Serviți quiche-ul fierbinte sau la temperature camerei cu andivele.

 

Cannelonni cu spanac și ricotta

Ingrediente:

 

12 buc cannelloni
1 cutie cu ricotta (200 g)
150 g cașcaval ras
500 g spanac 
1 cutie roșii în bulion
1 lingurița zahăr
1 ceapă
3-4 caței de usturoi
1 crenguță de busuioc sau 1/4 linguriță busuioc uscat
1 crenguță cimbru sau 1/4 linguriță cimbru uscat
sare
piper
nucșoară, după gust
ulei de măsline

 

Preparare:

Fierbeți spanacul bine spălat in apă clocotită cu sare până se înmoaie. Clătiți-l imediat cu apă rece, puneți-l la scurs si treceți-l prin sită sau mărunțiți-l foarte bine.


Pasați roșiile în bulion în blender și subțiați cel puțin cu aceeași cantitate de apă. Dați în clocot împreuna cu 1 lingură de ulei de măsline, busuioc, cimbru, zahăr și puneți deoparte. 

Separat, căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt, în puțin ulei încins, până se auresc. Adăugați spanacul și căliți in continuare încă câteva minute, amestecând continuu. 

Lăsați la răcit. 

Înglobați ricotta, 1/2 din cașcavalul ras și condimentați cu sare, piper, nucșoară, după gust. Umpleți pastele cu amestecul obținut și așezați-le într-un vas termorezistent pe un pat de suc de roșii, mai puțin consistent, din cel pregătit anterior. 

Dați la cuptor, acoperit, pentru aproximativ 20 min. Scoateți din cuptor, presărați deasupra restul de cașcaval ras, turnați partea groasă din sosul de roșii și dați din nou la cuptor pentru încă 10 min sau până ce pastele sunt făcute. 

Serviți imediat acompaniat de un pahar cu vin alb sec.

 

Bruschete cu spanac și brânză

Ingrediente:

500 g spanac

2 caței de usturoi

sare

piper

2 linguri ulei de măsline

2 linguri brânzică rasă ( telemea de vacă)

6-8 feliuțe de baghetă

 

Preparare:

Spălați spanacul bine ,separați frunzele de codițe , apoi îl fierbeți 2-3 minute în apă cu sare , după care îl puneți într-o strecurătoare la scurs.

După ce s-a scurs bine , îl tocați mărunțel.

Puneți spanacul tocat într-un bol , adăugați usturoiul pisat , brânzica rasă, uleiul de măsline și condimentați cu sare și piper după gust.

Prăjiți feliuțele de baghetă , apoi puneți din compoziția de spanac și brânzică pe fiecare feliuță .

Ornați cu brânzică rasă și serviți imediat alături de roșii cherry .

SA AVETI POFTA DE VERDE!

 

Diversificare copii: Spanac bio, proaspat, kg