Dovlecel alb bio

Dovlecel alb bio

Produsul se vinde la kg. Se pastreaza in pungi de plastic perforate la temperatura de 0 - 2°C.

Produs certificat ecologic RO-ECO-007

Pret: 8,00 lei / Kg
Pret vechi: 10 lei / Kg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Ca principii nutritive dovleceii contin cantitati reduse de glucide; atat miezul cat si coaja sunt bogate in saruri minerale precum potasiu, mangan, magneziu, fier, fosfor si zinc.  Este o sursa excelenta de vitamina C, vitamina B6, B9, beta-caroten precum si proteine impreuna cu fibre usor digerabile. Are un continut bun de tiamina, niacina si acid pantotenic. Dovleceii si zucchini apartin aceleiasi familii din care fac parte pepenii si castravetii.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Mai, Iunie, Iulie si August

Vindecare cu Mancare: Dovlecel alb bio

♥ Dovleceii sunt recomandati persoanelor care vor sa slabeasca datorita continutului scazut in calorii.

♥ Daca aveti puncte negre sau probleme asemanatoare ale pielii, o felie sau doua de dovlecel sau zucchini frecate usor peste zona afectata ajuta pentru combaterea acestor pete neplacute si inestetice uscand pielea si eliminand grasimile in exces.

♥ Este diuretic, in acelasi timp are proprietati laxative si astfel contribuie la evitarea constipatiei fiind indicat persoanelor care au probleme cu sistemul digestiv.

♥ Pentru ca este bogat in acid folic, dovlecelul este recomandat in alimentatia femeilor , inainte si in perioada sarcinii pentru dezvoltarea normala a bebelusilor, fiind necesar in formarea nucleului celular. Vitamina B9 intervine si in formarea globulelor rosii si este importanta in metabolismul unor aminoacizi.

♥ Dovlecelul este un aliment valoros care contribuie la hidratarea si mineralizarea organismului.

Retete: Dovlecel alb bio

Sfat de consum

☼ Dovleceii noi se pot consuma si cruzi, taiati fin si stropiti cu ulei si zeama de lamaie.

☼ Florile se intrebuinteaza in numeroase preparate mexicane. Se pun in supele de legume, se umplu cu diverse ingrediente sau sunt umplutura pentra quesadilla cu branza.

Chiftele de dovlecei

Ingrediente: - 2 dovlecei mari - 1 ou - 1 lingură făină - 1 ardei iute - 1 lingură mentă uscată - 75 g parmezan - sare, piper, chimion - ulei de măsline - o lămâie

Mod de preparare: 1. Îndepărtați capetele dovleceilor și tăiați-i în sferturi pe lungime. Înlăturați mijlocul alb și pufos cu ajutorul unui cuțit și taiați-i bețișoare subțiri. Separați oul. Adăugați la gălbenuș bețișoarele de dovlecel, piper, făina, ardei iute(tocat marunt, fără semințe), mentă, parmezan si coajă de lămâie rasă. Amestecați cu mâinile. 2. Bateți albușul spumă cu un praf de sare si adaugați-l la compoziția de dovlecei, amestecând cu grijă.  Încălziți într-o tavă teflonată puțin ulei de măsline și prăjiți chiftelele formate cu ajutorul unei linguri si presărate cu chimion, pe ambele părți pânî se rumenesc bine. Se pot servi stropite cu suc de lămâie sau sub formă de sandwich cu brânză telemea și roșii

Dovlecei orientali

Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ceapă mare ( de preferat roșie) 2-3 căței de usturoi 250 ml iaurt gras ( 6% grăsime) ulei de măsline boia , mentă uscată

Mod de preparare: Se taie dovleceii felii rotunde subțiri și se prăjesc pe grill (În rețeta originală se prajeau in ulei și apoi se scoteau pe un șervet absorbant ). Ceapa se taie solzișori și se prăjește , se adaugă la sfârșit și usturoiul (eu am pus usturoi verde) . Se pun pe un platou feliile de dovlecei apoi ceapa prajită, iaurtul și deasupra se presara boia si mentă uscată.

Se servește rece. Este foarte bună combinația dovlecel-iaurt-mentă.

Diversificare copii: Dovlecel alb bio