Morcovi bio, kg

Morcovi bio, kg

Produs in Romania, in gradina Legumelor Fericite.

Certificat ecologic RO-ECO-007

 

Pret: 10,00 lei / Kg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Morcovii vin cu un belsug de antioxidanti precum alfa si beta-carotenul, calciu, potasiu si vitaminele A, B1, B2, C si E – care impreuna lucreaza la protejarea si intarirea organismului. Mai contin  cupru, fier, mangan, fosfor si sulf – insumate alcatuiesc suplimentul cel mai potrivit de saruri minerale de care avem nevoie.

Vindecare cu Mancare: Morcovi bio, kg

♥ Specialistii recomanda mai putine grasimi si mai putina sare in alimentatie, pentru prevenirea bolilor de inima. Scopul acesta poate fi indeplinit cu o alimentatie potrivita in care sa se regaseasca si 7 g de morcovi cruzi care daca se mananca in fiecare zi, se reduce nivelul de colesterol cu pana la 11%(conform studiilor facute de catre cercetatorii de la Laboratorul Gastrointestinal Wolfson, din Edinburgh, Scotia).

♥ Morcovii contin o cantitate semnificativa de fibre care ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos, ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange. Fibrele reduc senzatia de foame si ajuta la scaderea in greutate.

♥ Este cea mai bogata sursa de betacaroten.  Acesta odata introdus in organism este transformat de catre ficat in vitamina A. Cand vine vorba de buna dezvoltare a dintilor si a oaselor vitamina A are un rol important; in acelasi timp ajuta si la imbunatatirea vederii si apara impotriva degenerescentei maculare.

♥ Pielea ramane elastica si sanatoasa datorita vitaminei C si betacarotenului din morcovi.  Acesti antioxidanti puternici favorizeaza regenerarea celulelor si elasticitatea pielii.

♥ Tot antioxidantii, prin lupta lor conta radicalilor liberi ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, astfel morcovul fiind recomandat inclusiv in anotimpurile reci, cand organismul este predispus la raceli si gripe.

♥ Consumul exagerat poate provoca o modificare a culorii pielii, aceasta dobandind o tenta galben-portocalie.

Retete: Morcovi bio, kg

Sfat de consum:

Morcovii ii putem folosi la o multime de preparate delicioase: spalati bine, in stare cruda, cu tot cu coaja, sunt minunati in sucuri sau salate. Un ingredient de baza folosit la prepararea de supe, ciorbe si tot felul de mancarui gustoase si piureuri. Este un ingredient folosit cu succes la prepararea de prajituri si budinci.

Supa de morcov si ghimbir

ingrediente: 3 linguri ulei de masline, 1/2 ceapa(taiata marunt), 1/4 cana ghimbir(proaspat tocat), 4 cani morcov(curatat si taiat marunt), 3 cani supa de legume, 1 1/2 cani suc de portocale, nucsoara macinata, sare și pier, după gust

mod de preparare: intr-un vas de dimensiuni mari, caleste (timp de 3-5 minute) ceapa taiata marunt si ghimbirul, in uleiul de masline. Adauga morcovul si supa de legume si lasa totul la fiert, pe foc mediu, 40 de minute sau pana cand morcovii s-au inmuiat. Adauga sucul de portocale si amesteca bine. Cu ajutorul robotului de bucatarie sau al unui blender, paseaza bine toate ingredientele, pana cand obtii o supa crema. Inainte de a servi supa, adauga-i nucsoara macinata, sare si piper, dupa gust, si amesteca bine.

 

Budinca din morcov

ingrediente: 10- 12 morcovi de marime medie, 3/4 cana fructe uscate (migdale, nuci de caju, stafide sau altele), 1/2 cana zahar, 2 cani lapte, 1/2 lingurița pudra de cardamom, 2 linguri de unt

mod de preparare: Se spala morcovii foarte bine și se curata inainte de a fi dati pe razatoare. Se pune untul intr-o tigaie, iar cand acesta incepe sa se topeasca, se adauga morcovii, care stau pe foc aproximativ 5 minute, amestecand foarte usor din cand in cand. Se adauga apoi zaharul si laptele peste morcovii facuti jumatate si se mai lasa pe foc inca 15- 20 de minute. Pentru a decora budinca se presara fructele uscate care in prealabil au fost tocate. Se adauga si pudra de cardamon. Se serveste calda.

Diversificare copii: Morcovi bio, kg