|
Ghimbir eco
Ghimbirul prin gustul iute caracteristic indeamna la activitate si transformare; este un condiment aromat dar si un medicament.
Contine uleiuri esentiale: gingerol, zingeron, farnesen, cu puternice proprietati terapeutice.
Mai contine vitamine: B5, B6, C, E, o cantitate semnificativa de minerale: potasiu, mangan, cupru si magneziu dar si proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu si calciu.
Vindecare cu Mancare: Ghimbir eco
♥ Ghimbirul datorita bogatiei in uleiuri esentiale, este anti-cancerigen, anti-inflamator, cu efect analgezic, anti-piretic.
♥ Are proprietati anti-bacteriene si poate fi de mare ajutor daca simptomele racelii se fac resimtite: bun detoxifiant, controleaza febra, calmeaza tusea, alina durerile de gat, stimuleaza transpiratia si faciliteaza circulatia sangelui. Reduce inflamatiile cailor respiratorii.
♥ Este recomandat pentru raul de miscare, greturi, migrene si congestia in piept.
♥ In medicina traditionala este recomandat in tratarea si calmarea sistemului digestiv. Ajuta in caz de arsuri la stomac, este anti-ulcer, stimuleaza digerarea mancarurilor grase, calmeaza durerile de stomac.
♥ Ghimbirul stimuleaza mumeroase glande secretoare exocrine, creste secretia de bila si usureaza evacuarea acesteia. Insa persoanele cu calculi biliari sunt sfatuite sa evite consumul acestuia.
Retete: Ghimbir eco
Sfat de consum:
Ghimbirul are un gust si miros specific, proaspat, dulce, piscator. Â Se foloseste in salate, sosuri, deserturi, paine, ceaiuri, bere si in numeroase mancaruri preferate. Poate fi murat sau folosit sub forma de pudra ca si condiment.
Diversificare copii: Ghimbir eco
|
|