In post, cu imaginatie

7 martie 2015

Este adev?rat c? pentru re?etele vegane î?i trebuie ceva mai multe idei decât pentru mancarea conven?ional?, dar postul e departe de a fi o corvoad?: este o ocazie de a ne reîmprieteni cu corpul nostru oferindu-i hrana de care are nevoie ?i care ne face bine.

Curajul de a combina surprinz?tor merge mân? în mân? cu imagina?ia ?i poate face ca postul s? devin? un exerci?iu de crea?ie în buc?t?rie de care s? ne bucur?m cu to?ii: ?i cei ce g?tesc, ?i cei ce primesc.

Si pentru ca luni este sarbatoarea Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia trimitem catre clientii care solicita livrarea in aceasta zi un mic mucenic in dar; facut in casa, fiti indulgenti cu noi caci suntem incepatori :)

Recomandarea noastra pentru aceasta saptamana este

Sup? de morcovi cu ghimbir

Ingrediente:

3 linguri ulei m?sline

½ ceap? cuburi

¼ can? ghimbir proasp?t tocat

3 c?ni sup? de legume

1 ½ c?ni suc de portocale

Un pic de nuc?oar?

Sare ?i piper dup? gust

Preparare:

 

Într-o oal? mare sota?i ceapa ?i ghimbirul în ulei de m?sline pân? devin moi, în jur de 3-5 minute.

Ad?uga?i morcovii ?i supa de legume ?i reduce?i focul la mediu. L?sa?i s? fiarb? în?bu?it pentru aprox. 40 minute, sau pân? când morcovii devin moi..

Ad?uga?i sucul de portocale ?i amesteca?i bine.

Procesa?i supa folosind un blender pân? este fin?.

Ad?uga?i nuc?oar?, sare ?i piper, amestecând bine. Servi?i cu o lingur? de iaurt sau smântân? (daca nu tineti post)

Serviti cu placere si o primavara frumoasa sa aveti!