Pofta de VERDE

4 martie 2013

 

De ce a? mânca verde?uri?...

 

Verde?urile sunt o surs? bogat? de clorofil?, care ac?ioneaz? ca detoxifiant în corp. De asemenea clorofila ajut? sângele s? livreze oxigen la toate celulele corpului precum ?i la neutralizarea radicalilor liberi care provoac? deteriorarea celulelor. Dac? suferi?i de respira?ie urât mirositoare sau mirosuri corporale, clorofila în ajutor - este un deodorizant natural! Èšine?i minte, mai întunecate verde?urile, mai mare con?inutul de clorofil?, ?i ca s? beneficia?i din plin de clorofila în verde?uri, este cel mai bine s? le mânca?i crude sau foarte pu?in g?tite.

 

Sunt alcalinizante. Dieta modern? tinde s? se duc? mai mult spre alimentele care formeaz? acizi, cum ar fi carne ?i carbohidra?i, dar ca s? men?ine?i s?n?tatea ?i echilibrul, este important s? men?ine?i PH-ul la un nivel s?n?tos. Legumele, în special verde?urile, ajut? la acest lucru.

 

Sunt bogate în minerale ?i furnizeaz? corpului multe substan?e nutritive vitale, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu ?i vitamine, inclusiv vitamina C, K, E ?i B.

 

Con?in o varietate de fitonutrien?i, la care cercet?ri ample au ar?tat c? protejeaz? corpul împotriva efectelor radicalilor liberi, stimuleaz? enzimele de detoifiere, sus?in sistemul imunitar ?i ac?ioneaz? ca agen?i antivirali ?i antibacterieni.

 

Verde?urile întunecate, cu frunze con?in acizi gra?i omega-3 esen?iali, care sunt vitali pentru toate func?iile corpului ?i protejeaz? împotriva bolilor de inim? prein reducerea colesterolului r?u.

 

Sunt antioxidan?i puternici, cunoscu?i pentru protec?ia corpului împotriva toxinelor din mediul înconjur?tor ?i din ce mânc?m. Antioxidan?ii neutralizeaz? aceste toxine ?i le dau afar? din corp.