Supă de salată creata
Ingrediente:
1 cana ceapa verde, taiata fin
1 canal de usturoi, taiata fin
3 linguri unt nesarat
3/4 lingurita coriandru, tocat
3/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper negru, măcinat
3/4 cană cartofi, curățați de coajă și tăiați cubulețe
8 căni frunze de salată, rupte cu mâna
3 căni apă
Preparare:
1. Într-o oală de dimensiuni mari, călește, pe foc mic, ceapa și usturoiul, în 2 linguri cu unt. Amestecă până când verdețurile se înmoaie, respectiv 3-5 minute.
2. Adaugă coriandrul, sarea și piperul și lasă totul pe foc încă un minut.
3. Adaugă cubulețele de cartofi, frunzele de salata și apa și lasă supa să dea în clocot. Lasă focul mai mic și acoperă oala cu un capac. Supa trebuie să stea la fiert până când cartofii devin moi, respectiv aproximativ 10 minute.
4. Toarnă supa într-un blender și păseaz-o bine, apoi transferă crema astfel obținută într-o cratiță.
5. Pune supa cremă la fiert, apoi adaugă untul rămas, precum și sarea și piperul, după gust.
Risotto cu salată verde
Ingrediente:
2-4 salate, în funcție de mărime
1L supă de legume
350g orez arborio
1 cățel de usturoi, tocat
1 ceapă, tocată fin
Sare și piper negru proaspăt măcinat
100g mazăre boabe, decojite
12 cepe verzi, tăiate în diagonală în bucăți de 1cm
Un cub de unt
O bucată de parmezan proaspăt
Preparare:
1.Alegeți, spălați și radeți salatele.
2. Aduceți supa la fierbere apoi dați focul mai mic până la punctul de înăbușire
3. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați ceapa. Când a început să se înmoaie, adăugați usturoiul și gătiți pentru 1-2 minute (nu lăsați ceapa sau usturoiul să devină maro)
4. Adăugați orezul arborio în tigaie și amestecați bine până când fiecare bob de orez este acoperit cu ulei. Turnați primul polonic de supă fierbinte. Amestecați risotto-ul până când supa este absorbită, apoi continuați să adăugați supa la intervale în acest fel.
5. După 15 minute, când orezul este aproape gata, dar încă un pic albicios la mijloc, adăugați salata rasă, mazărea și ceapa verde tăiată. Amestecați ușor legumele cu orezul.
6. Risotto-ul este gata când tot lichidul a fost absorbit, mazărea este doar fragedă și orezul este gătit (ideal 3 minute după ce ați adăugat salata). Ar trebui să fie cremos, nu uscat. Amestecați adăugând cubul de unt și serviți imediat oferind parmezan și o răzătoare persoanelor de la masă