Morcovi eco

Morcovi eco

Legatura contine 5 bucati. .Se pastreaza in frigider in pungi de plastic perforate la temperaturi cuprinse intre 0 si 2 grade Celsius. Produs certificat RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Morcovul este planta alimentara de la care se consuma radacina tuberizata, dar si frunzele si semintele. In general morcovul poate fi alb, violet sau portocaliu.

Radacinile tuberizate contin, in medie, 86-88% apa si 12-14% substanta uscata din care: 1.2-1.5% protide, 0.2-0.3% lipide, 6-9% glucide, precum si pigmenti si vitamine - A, C, B1 si B2 dar si substante minerale - K, Na, Ca, P, S, Mg, Cl, Fe.

Vindecare cu Mancare: Morcovi eco

♥ Aceste legume contin atat de mult betacaroten, incat un singur morcov furnizeaza organismului o sursa de vitamina A suficienta pentru o zi intreaga.

♥ Valorosi in prevenirea cancerului, pentru inima, circulatie si vedere.

♥ Benefici pentru piele si membranele mucoase - protejeaza plamanii si ajuta la buna functionare a intregului sistem respirator.

♥ Recomandati in tratarea diareii, mai ales pentru bebelusi si copiii mici.

♥ Ca aliment impotriva imbatranirii, morcovii sunt considerati alimente de protectie impotriva razelor ultraviolete, contribuind la protejarea pielii de riduri.

Cosmetica - diminuarea ridurilor: se amesteca 200ml suc de morcovi cu o lingurita de miere lichida si o lingura de ulei grau incoltit. se aplica pe fata, se lasa sa actioneze 20 minute; apoi se spala cu apa calduta.

Retete: Morcovi eco

Sfat de consum:

Morcovii ii putem folosi la o multime de preparate delicioase: spalati bine, in stare cruda, cu tot cu coaja, sunt minunati in sucuri sau salate. Un ingredient de baza folosit la prepararea de supe, ciorbe si tot felul de mancarui gustoase si piureuri. Este un ingredient folosit cu succes la prepararea de prajituri si budinci.

Retete cu morcovi

Supă de morcov și ghimbir

Ingrediente:


3 linguri ulei de măsline
1/2 ceapă, tăiata mărunt
1/4 cană ghimbir, proaspăt tocat
4 căni morcov, curățat și tăiat mărunt
3 căni supa de legume
1 1/2 căni suc de portocale
nucșoară măcinată
sare și pier, după gust

Preparare:


1. Într-un vas de dimensiuni mari, călește (timp de 3-5 minute) ceapa tăiată mărunt și ghimbirul, în uleiul de măsline.
2. Adaugă morcovul și supa de legume și lasă totul la fiert, pe foc mediu, 40 de minute sau până când morcovii s-au înmuiat.
3. Adaugă sucul de portocale și amesteca bine.
4. Cu ajutorul robotului de bucătărie sau al unui blender, pasează bine toate ingredientele, până când obții o supă cremă.
5. Înainte de a servi supa, adaugă-i nucșoară măcinată, sare și piper, după gust, și amestecă bine.

 

Budincă din morcov

Ingrediente:

 

10- 12 morcovi de mărime medie
3/4 cană fructe uscate (migdale, nuci de caju, stafide sau altele)
1/2 cană zahăr
2 căni lapte
1/2 linguriță pudră de cardamom
2 linguri de unt

Preparare:

Se spală morcovii foarte bine și se curăță înainte de a fi dați pe râzătoare. Se pune untul într-o tigaie, iar când acesta începe să se topească, se adaugă morcovii, care stau pe foc aproximativ 5 minute, amestecând foarte ușor din când in când. Se adaugă apoi zahărul și laptele peste morcovii făcuți jumătate și se mai lasă pe foc încă 15- 20 de minute. Pentru a decora budinca se presară fructele uscate care in prealabil au fost tocate. Se adaugă si pudra de cardamon. Se servește caldă.

Diversificare copii: Morcovi eco