Dovlecei in stil pane

Afla cum transformi reteta traditionala de ,,dovlecei pane,, intr-una sanatoasa!

 

Cine nu a mancat dovlecei pane cand era copil, fie la bunici fie acasa? Eu tin minte ca bunica facea acest fel de mancare si noi eram topiti dupa gustul dovleceilor, atat de proaspeti si de gustosi!

 

Si acum imi place ideea de dovlecei pane, insa parca nu ma lasa inima sa nu schimb ceva in reteta ca sa ii fac mai usor de digerat si mai prietenosi cu silueta.

 

Afla ca nu mi-a fost dificil deloc sa gasesc o alternativa si m-am bucurat tare cand i-am gustat si mi-au placut atat de mult!

 

Si asa cum fac mereu cand inlocuiesc retete tradionale, le-am dat la gustat mai departe, cursantilor care vin la yoga, in forma de mini sandvisuri cu paine praospata facuta in casa.

O data obtinut acordul, am facut poza si m-am apucat sa scriu reteta catre voi.

 

Va urez pofta buna si daca aveti si voi retete reinventate le astept cu drag pe yogi@nirvanayoga.ro, sunt sigura ca am de invatat de la fiecare bucatar.

 

Sugestie:

Putem servi cu un sos usor de vara preparat asa: 1 iaurt 200g, o mana de frunze de menta, ½ lingurita de sare, 1 lingurita sumac, 1 lingurita chimion, piper dupa gust.

  • 70g faina de migdale
  • 3 oua batute cu sare si piper
  • 1 lingurita de usturoi pudra

Se pune o tigaie la incalzit.

Se taie dovlecelul in felii mediu subtiri.

Se pun feliile de dovlecel la facut, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

 

Se scot si apoi se lasa la racit cateva momente.

Amestecam faina de migdale cu usturoiul pudra.

 

Spalam tigaia un pic si o punem iarasi la foc.

Incepem prin a da fiecare felie de dovleac prin faina de migdale, ou, faina de migdale si ou.

 

Punem atatea felii cate incap in tigaie, lasand spatiu sa le intoarcem lejer.

Dupa ce umplem tigaia punem un capac deasupra.

Le lasam la facut 3 minute pe fiecare parte.

 

Repetam pana terminam toti dovleceii.

Ii ornam cu drag pe o farfurie si ii servim si calzi si reci.