Salata cu dressing de tahini

Citeam acum cateva zile despre cum se schimba nevoile corpului in momente de canicula: in primul rand avem nevoie de apa. Multa apa.

 

A ne hidrata cu sucuri, cafele si fresh-uri nu face parte de fapt din hidratarea corecta, toate acestea au un efect negativ asupra satisfacerii reale a senzatiei de sete.

 

Am inclus un link fain catre Diana Artene, o doctorita nutritionista cu temele bine facute https://www.artenediana.com/bea-apa/

 

In al doilea rand, corpul nu are nevoie de aceeasi cantitate de calorii, putem manca mai usor in zilele toride pentru a ne mentine tonusul si a nu ne cheltui toata energia pentru digestie.

 

Hidratarea poate fi mentinuta si cu ajutorul unui consum marit de legume, fructe si frunzoase.

 

Si iaurtul bio este recomandat la masa de dimineata sau de pranz, ajutand sa pastreze o temperatura racoroasa in interior.

 

Multi dintre noi traim cu impresia ca pentru a ne racori este necesar sa bem si sa mancam alimente reci sau inghetate, insa alimentele in sine au proprietati de incalzire sau racire.

 

Asa ca daca vrei sa iti mentii tranzitul sanatos nu manca si nu bea rece.

 

Pentru a avea energie si a ne pastra hidratati propun urmatoarea reteta:

 

Salata cu dressing de tahini

 

  • Salata verde romaneasca
  • Busuioc in 2 culori
  • 1 dovlecel facut spaghete
  • 1 castravete
  • o mana de rosii cherry
  • boabele de la 1 porumb fiert
  • o mana de patrunjel

 

Dressing

 

  • 50g tahini
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita praf de usturoi

 

Parmezan de nuci

 

  • 1 lingura seminte de floarea soarelui
  • 1 lingura de migdale
  • 1 lingura de caju
  • 1 lingura de seminte de in
  • 2 linguri de drojdie inactiva de bere
  • 1 lingurita de praf de usturoi
  • 1 lingurita de praf de ceapa
  • 1 lingurita de sare

 

(acestea au fost semintele si nucile pe care le aveam, le puteti inlocui cu oricare altele. Ce ramane din parmezan bagati la frigider si folositi pentru salate, paste, risotto.)

 

 

Puneti porumbul la fiert. Acum sunt in sezon si sunt super fresh, nu il fierbeti mai mult de 10 minute.

 

Pentru salata: se toaca frunzele marunt. Se taie castravetele.

Se da dovlecelul prin spiralizator, sau daca nu aveti inca unul, puteti folosi peeler-ul cu care curatati cartofii.

 

Se pun toate intr-un bol.

 

Se face dressingul punand toate ingredientele in blender si blenduind pana se face crema. Cam 30 de secunde.

 

Parmezanul se face tot in blender, tot amestecand toate ingredientele si apasand play J.

 

Acum asamblarea.

 

Turnam dressingul peste salata si amestecam bine bine.

Punem in boluri si apoi ornam cu parmezan.

 

Este o reteta super rapida, asa cum v-am obisnuit, si super gustoasa, tot asa cum v-am obisnuit!

 

Veronica (Nirvana Yoga)