Mere eco

Mere eco

Mere dulci scrisoare de vara se vand la kg. Coaja hranitoare este de culoare verzuie cu diferite nuante de rosu si un pic de galben, in functie de expunerea fructului la soare. Provin din gospodărie de țară. Sunt nestropite. Pot avea viermi sau stricăciune.

Se patreaza in pungi de plastic perforate, la frigider, separate de alte fructe si legume.

Pret: 12,00 lei / Kg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Merele ne ajuta sa slabim, ne intareste sistemul imunitar si ne da energie.

Bogate in vitaminele A, B1, B2, C si E precum si minerale: potasiu, magneziu, seleniu, fosfor si calciu.

Pectina impreuna cu fibrele solubile din fruct cresc vascozitatea in intestine si ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.

Alte elemente nutritive:  zaharoza, celuloza si fibre solubile si insolubile.

Vindecare cu Mancare: Mere eco

♥ Merele contin diferite substante fitochimice benefice pentru sanatatea sistemului respirator si pot ajuta pe cei care sufera de alergii si astm.

♥ Studiile arata ca un mar pe zi tine departe mai multe tipuri de cancer. In coaja marului se gasesc mai multi compusi care au o activitate puternica impotriva celulelor cancerigene din ficat, colon sau san.

♥ Aceste fructe ajuta la prevenirea si la tratarea racelilor și a infectiilor, la imbunatatirea vederii si la protejarea peretilor vaselor de sange datorita continutului bogat in vitamina A si C.

♥ Continutul de iod din mere contribuie la buna functionare a glandei toroide.

Retete: Mere eco

Sfat de consum

Merele pot fi servite ca atare, coapte, fie sub forma de compot, jeleu sau sos dar si in mancaruri fine si usoare. Pulpa sau sucul de mere au un efect antioxidant mai scazut decat fructul ca atare, deoarece substantele responsabile cu acest efect se gasesc mai ales in coaja fructului.

Varza rosie cu mere si otet sherry

Ingrediente: 50 g unt, 1 ceapa medie (taiata subtire),  2 mere (decojite, cu miezul scos, feliate), 1 kg varza rosie (taiata subtire), 100g stafide, 200 ml otet sherry, sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare: Topiti untul intr-o cratita de inox la foc mediu. Prajiti ceapa in unt pentru trei minute, apoi adaugati marul si varza. Gatiti pentru cinci minute, pana cand se inmoaie. Puneti un capac peste cratita si gatiti pentru o ora, pana cand toate legumele sunt fragede. Condimentati dupa gust cu sare si piper praspat macinat si puneti la loc capacul. Gatiti in continuare pana cand varza este frageda si tot lichidul s-a evaporate. Acest fel de mancare se poate pastra pentru mai multe zile, acoperit, in frigider. Doar, incalziti din nou cand este gata de servire.

Tarte Tatin

Ingrediente: 1 kg mere (curatate de coaja si seminte si taiate bucati), 100 g unt, 100 g zahar, 50 ml coniac, zeama de la o lamaie, o lingurita de scortisoara, un blat de foietaj

Mod de preparare: Taiem untul cubulete si il topim intr-o tigaie incinsa, apoi adaugam zaharul imediat. Amestecam timp de 3-4 minute pana se omogenizeza bine apoi adaugam merele si mai lasam 10 minute amestecand din cand in cand. Cam la mijlocul intervalului de 10 minute adaugam lamaia, coniacul si scortisoara. In final ar trebui sa obtinem niste mere scaldate intr-un sirop ceva mai gros. Acum, daca aveti o tigaie care poate fi bagata la cuptor treaba devine extrem de simpla. Pur si simplu acoperiti tigaia cu blat de foietaj, pe care il decupati urmarind tigaia avand grija sa lasati o extra margine de 1 cm. Marginea asta o petreceti un pic peste compozitie astfel incat sa o sigilati cumva. Daca nu aveti tigaie competenta, varsati compozitia intr-o forma de tarte si repetati pasii de mai sus. Dati la cuptor pentru aprox 30 minute (pana se rumeneste foietajul frumos). Si gata.
Lasati sa se raceasca 15 minute si apoi rasturnati pe o farfurie ceva mai incapatoare.

Diversificare copii: Mere eco