Patrunjelul de radacina se vinde la 500g. Se pastreaza in pungi de plastic perforat la temperaturi de 0-2 grade Celsius. Produs certificat RO-ECO-007
Patrunjel radacina eco, 500g
Radacinile de patrunjel contin 14.95% substanta uscata, 7.44% glucide, 3.66% protide, 0.79% lipide, 1.68% elemente minerale (Ca, P, Fe, K), substante volatile care dau aroma specifica, acid folic, apiol si vitamine, dintre care se remarca vitamina C (200mg%/100g frunze-mai multa decat in citrice), provitamina A (beta-caroten) in frunze, B1, B2, B3, B12.
Pătrunjelul este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație, la aromatizarea unei game largi de mancaruri precum si in industria conservelor; de asemenea este folosit în medicina populară.