Despre smochine numai de bine..

2 noiembrie 2014

Ca tineti post sau nu, ca sunteti sau nu demineralizati, e vremea smochinelor, iar noi va recomandam dulceata de smochine.


Are tare multe beneficii si ne si scoate din "capcanele" snackurilor nesanatoase.
Pentru copii, la micul dejun sau pentru adulti, la serviciu...un borcan de dulceata egal o masa/gustare delicioasa egal love :)


Pe biscuiti sau de  ce nu pe paine cruda, cu unt sau fara unt, vegani, vegetarieni sau nu, exista o varianta pentru oricine.
Si nu intamplator smochinele se coc in perioada anterioara postului, sunt imunostimulatoare, revigorante, au magneziu - asa, cat sa fie pace pe...podeaua familiei-, au vitaminele A, B, C - deci bune si pentru neinitiati, pentru cei aflati la prima degustare a lor :)


Plus ca au fier si fibre din belsug si previn virozele respiratorii.
Iar inteleptii de chinezi le folosesc de muuuuult pentru detoxifierea organismului.

Insa...cei atinsi de diabetul crud trebuie sa se tina departe de smochine, intrucat au multa glucoza si fructoza. Acestora le ramane, insa, ceaiul din frunze de smochin, care are rolul de a reduce nivelul de insulina cerut de organismul bolnav de diabet. Anul viitor vom usca si noi frunze de smochin, acum ca am descoperit ce minuni fac.

Dar de ceaiul din frunze de smochin se poate bucura oricine, este un minunat leac pentru bronsite, astm, ulcer, afectiuni ale pielii (furuncule, cosuri, pete - decoct din frunze).

Ceaiul se prepara simplu, cateva frunze se pun la fiert pentru 20 de minute, dupa care se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara, se indulceste dupa preferinte si se bea linistit :)

 

Asa ca...sa nu lasam frunzele sa ramana doar la stadiul de "acoperitoare de nuduri" in pictura :)


Noi ne-am pregatit de iarna cu dulceata de smochine ce are un parfum delicat, imposibil de rezistat. 

Am pastrat pentru final un indemn spre cugetare. Inainte sa alegem daca postim sau nu, clar trebuie sa intelegem la ce ne ajuta. Si nu ma refer numai la posturile religioase, ci la cele pe care fizicul nostru le cere. Ascultati-va corpul si oblojiti-l cat mai des.