Iubesc sarea-n bucate.. si nu numai

Produsele din sare pe care am ales sa le comercializam in gradina noastra virtuala m-au impresionat prin simplitatea prezentarii dar si a familiei care se ocupa de pregatirea si ambalarea lor.

Dupa cum spun dumnealor - sa nu uitam de beneficiile multiple ale minunatei noastre cloruri de sodiu.

—Sarea este unul dintre acele produse - miracol care se găsesc de sute de ani in orice gospodărie. Deoarece sarea este un bun conducător de electricitate , ajungând în organism , rolul  lui cel mai important este de a asigura  circulația impulsurilor electrice intre neuroni , deci este un neuro-transmițător natural . Pentru funcționarea normală a creierului organismul uman are nevoie de minim 3,8 grame de sare gemă zilnic

Despre cateva produse pe scurt

SAPUNUL DE SARE.

—Se folosește în loc de cremă. —Se poate utiliza atât la tenul gras cât și la tenul uscat . —Reglează valoarea pH - ului. — Este un deodorant natural. —Este recomandat folosirea săpunului de sare după epilare , senzația de iritare ține doar 2-5 minute( pînă la uscare) , sarea cristalizată  pe piele se șterge cu un prosop uscat . — Contra mătreții, este indicat ca tratamentul să se aplice seara și se lasă până dimineața . Se repetă până  la dispariția mătreții.   —Se folosește pentru acnee , dermatite , eczeme etc.  —Se poate folosi după barberit . —Reduce iritațiile, inflamațiile .

 

SARE DE BAIE

—Indicații terapeutice pentru : Afectiuni reumatice degenerative , afecțiuni reumatice articulare, afecțiuni reumatice cronice inflamatorii, afecțiuni sachelare posttraumatice ale membrelor.

În timpul tratamentului cu băi  sărate este necesar ca fiecare înbăiere să dureze cel puțin 30-40 minute 20 minute pentru eliminarea toxinelor si 20 minute pentru  a asimila  mineralele prin pori .

Nu folosiți săpun la băi sărate , va periclita detoxifierea .

Temperatura apei sa fie menținut pe toată durata băii  între valorile 40 - 45 grade Celsius . ØEste recomandat ca apa de baie sa fie filtrată , deoarece apa potabilă este tratată cu clor , fluor…etc.

Se adauga la : —persoane sub 50 Kg. …….......300 - 350 g .......la o vana ( 100 litri ) —persoane intre 50 -100 Kg  .....600 - 650 g .......la o vana ( 100 litri )      —persoane intre 100 -150 Kg ...1000 -1500 g .....la o vana ( 100 litri )

După înbaiere , este recomandat 30 - 40 minute repaus învelit în prosop , acoperit la caldură ( pentru detoxifiere ) .

Sub nici o formă să nu ajungă la corp aer rece, oprește procesul de detoxifiere.

Este obligatoriu efectuarea tratamentului sub supraveghere continua

In cazul artritei este cazul sa ramaneti activ cat mai mult posibil , pentru a prevenii congestionarea in articulatii.

Tratamentul cu băi sărate se fac de regulă o dată la 2 -3 zile de obicei 10 -12 tratamente

Se recomandă începerea tratamentului cu 2 -3 zile înaintea lunii pline când au efectele benefice organismului cele mai puternice.