Curatenia de toamna

Jumatatea lunii noiembrie si soarele ne zambeste si azi. Se apropie finalul de an si parca simtim nevoia unui bilant.

Am avut seceta, am avut culturi pierdute dar si abundenta, ne-am bucurat de roade diverse si multe. Am mai dat gres cu o parte din rasaduri la inceputul verii dar am recuperat pe parcurs. Am subestimat productia la sfecla si telina, am supraestimat-o la praz si pastarnac, gogosari si varza.

in gradina, incantare mare: de cateva saptamani ne bucuram de un ajutor nesperat - un tractoras (la mana a doua ce-i drept, dar foarte bun!) care nu sta cat e ziua de lunga.. cara sfecla, morcovul, patrunjelul de radacina si telina. Aproape toate au parasit campul si si-au facut loc in nisip de unde le scoatem zilnic in functie de comenzi.

Suntem echilibrati in aparenta, in privinta stocurilor pentru iarna dar cererea este greu de estimat; pentru ce-i care ne intreaba daca sa-si faca stocuri e greu sa dam un raspuns..deocamdata avem silozurile pline. Camara insa saraca sufera anul acesta. Mai toate borcanele devin din ce in ce mai putine.. asta ne bucura si ne intristeaza in acelasi timp, dar ne invata sa ne pregatim mai bine pentru anul viitor.

In solar, ne pregatim sa tundem mararul, deci daca vreti sa congelati acum este momentul (cateva zile mararul este 2 lei/leg). Ceapa verde e putin afectata de caldura de saptamana trecuta, dar cea din camp este inca verde si frumoasa! Usturoiul verde se dezvolta intr-un ritm mai lent din pacate..

Am mobilizat solul, am adunat plantele uscate si buruienile, ne-am bucurat din plin de aceasta toamna lunga..

am mai plantat cativa pomi fructiferi, muri si ne pregatim sa scoatem capsunii din pamant sa-i replantam.

Suntem recunoscatori pentru roadele acestui an si va multumim si dumneavostra clientilor care ne sustineti si ne intelegeti la bine si la greu :)

Cateva imagini din gradina in retragere..

activitatea in sol

plante perene

zmeura de acum vreo doua saptamani

roade bogate

ne jucam :)