In luna lui Brumarel

Solar-ul pentru iarna este in curs de “plantare”. Domn’ Director munceste de zor, din zi in noapte, caci se schimba vremea, si va fi mai greu de lucrat in gradina.

Bineinteles ca omul se invata cu binele si isi doreste si in iarna macar o parte din roadele din primavara si vara. Deci avem planuri mari - ne propunem sa plantam si sa experimentam legume pe perioada iernii. Le hranim cu lumina, le incalzim cu sufletul si le ingrijim cu experienta acumulata. Da Doamne roade bune..

Ne rugam de varza de Bruxelles sa se faca mare; am aflat ca trebuie sa rupem mare parte din frunze pentru a se dezvolta varzucile; varza rosie murata - am facut cateva borcane, dar cautam un mester sa ne aranjeze putina adevarata - cum avea si strabunica si pe care ne-am procurat-o anul trecut. Varza noua romaneasca e gata; asteapta sa fie culeasa.

Inca mai rodesc legumitzele la noi in gradina, cativa dovlecei, vinete destule, rosii multe si mirodenii pe saturate. Radacinoasele isi iau nasul la plimbare, n-au btreaba chiar daca vine frigul; dar de pica bruma de la multe legume ne luam adio, speram insa intr-un mic stoc tampon.

Dar luna lui Brumarel isi va spune cuvantul..