Dragostea e leac!

Exista oameni care te inspira ..pur si simplu; si, apar in viata ta, exact cand crezi ca ti s-au inecat toate corabiile. E nevoie doar sa-ti pastrezi ochii, urechile si inima deschise.

Leacul pentru suflet din aceasta saptamana este dragostea. Si ce legatura are asta cu legumele - o sa ma intrebati? Pai n-are..dar de ce totul “trebuie” sa se intample ca la carte..?

Cineva mi-a spus weekend-ul tocmai trecut, ca ma iubeste! ..OAU. Nu mi-a mai spus asta de aproape 11 ani. Pe atunci avea doi ani. Si asta ma face sa adresez un indemn - sa spunem de fiecare data cand simtim “Te iubesc” - parintilor nostri, le spunem suficient de des? Iubitilor? Fratilor sau surorilor? Prietenilor?

Si iar fara legatura, iata povestea "FATA DOVLEAC - legenda lui Meng Jiang Nu

Meng Jiang Nu este o figura mitica, ale carei lacrimi o leaga de legenda Marelui Zid Chinezesc. Povestea referitoare la nasterea si adoptarea lui Meng Jiang este una foarte cunoscuta:

Traia odata, in provincia Jiangsu, un om pe care il chema Meng Yuanwai. Langa casa lui se afla cea a vecinului sau, Jiang si a familiei sale. Proprietatile erau despartite printr-un gard. Intr-un an, Meng planta o vita de dovleac in apropierea gardului. Vita a crescut si a facut fruct dar unul dintre dovlecii abia rasariti s-a dezvoltat de cealalta parte a gardului. Acum amandoi vecinii isi revendicau dovleacul.

Dupa multa cearta, ei au decis sa imparta dovleacul in doua. Dar cand au taiat dovleacul ca sa-l imparta, au gasit in mijloc o fetita foarte frumoasa. Cele doua familii au ramas foarte surprinse si incantate. Dar atat Meng cat si Jiang isi doreau copilul la fel de mult. Dupa ce s-au gandit ei bine cum sa faca, ba chiar au apelat si la autoritatile locale ca sa-I sfatuiasca, s-au hotarat ca fetita sa fie crescuta de amandoua familiile si sa poarte ambele nume.

Ea urma sa locuiasca, pe rand, cateva zile in casa lui Meng si cateva zile in casa lui Jiang. Timpul a trecut, zilele s-au scurs fericite, iar fata a crescut.

La varsta maritisului ea a fost ceruta de un barbat din partea locului. Dar, din nefericire, s-a vazut nevoita sa se desparta imediat de sotul ei, care a fost luat pentru munca obligatorie, pe care o efectuau in timpul acela barbatii, la construirea Marelui Zid.

Dupa un timp nu a mai suportat sa stea departe de iubitul ei si a plecat sa-l caute, strabatand o mare distanta , trecand prin multe pericole ca sa-l gaseasca. Ajungand la Zid a intrebat in stanga si indreapta, dar muncitorii si soldatii au mintit-o, trimitand-o din turn in turn sa-l caute, desi ei stiau ca iubitul ei a murit.La capatul zidului un strajer batran i-a spus adevarul. Fata a plans mult, iar lacrimile ei suvoaie, se spune ca u distrus o parte din zid.

Imparatul a dorit sa o cunoasca pe fata, ba mai mult s-a indragostit de ea. Meng Jiang Nu a fost de acord cu doua conditii; prima a fost ca sotul ei sa primeasca o inmormantare decenta iar a doua sa i se permita sa se plimbe pe malul marii. Imparatul a fost de acord fara sa intuiasca planul fetei.

Dupa inmormantare fata s-a aruncat in mare pentru a ramane in eternitate alaturi de iubitul ei.

Astfel a luat nastere una dintre cele mai frumoase povesti despre dragoste si hotarare din cate au existat in China."