|
Ceapa eco, kg
Bulbii de ceapa, tulpina falsa si frunzele constituie alimente de baza si se consuma in stare proaspata sau preparate. Aceasta se recomanda pentru mancare gatita, salate, conserve.
Valoarea alimentara a bulbilor de ceapa este data de continutul bogat in principii nutritive, ca: glucide 6.5-8%, protide 1.3-1.9%, aciditate totala de 3.3% iar dintre substantele minerale: potasiu, fosfor, calciu, fier alaturi de vitaminele C, PP, B1 si B2.
Vindecare cu Mancare: Ceapa eco, kg
♥ Ceapa este un remediu traditional uimitor pentru un numar urias de afectiuni - printre care anemia, bronsita si astmul, infectiunile genito-urinare, artrita si reumatismul, guta si imbatranirea prematura.
♥ Reduce colesterolul si previne aparitia cheagurilor de sange.
♥ Efectul bactericid al fitoncidelor din ceapa ii confera acesteia utilizare in conservarea alimentelor si dezinfectarea semintelor.
Retete: Ceapa eco, kg
Omleta cu ceapa si ardei gras
Ingrediente: 3 oua, 2 linguri de ulei, 2 cepe medii, 1 ardei gras, sare, piper, marar sau patrunjel proaspat
Mod de preparare: se taie ceapa marunt si ardeiul cubulete. Se bat ouale cu sare si piper dupa gust. Se incinge tigaia cu cele 2 linguri de ulei, se adauga ceapa si ardeiul si se lasa 30 de secunde. Peste continut se toarna ouale batute si se lasa sa se faca bine pe o parte, apoi se intoarce pe cealalta parte, pentru a se rumeni. Se serveste calda cu marar sau patrunjel tocat marunt.
|
|