Ghimbir eco

Ghimbir eco

Ghimbirul este un rizom aromatic, cu textura fibroasa, ferma. Este un produs bio din Grecia, certificat RO-ECO-007. Se pastreaza in frigider intr-un recipient inchis etans. 150g

 

Acest produs nu este disponibil momentan.

Ghimbirul prin gustul iute caracteristic indeamna la activitate si transformare; este un condiment aromat dar si un medicament.

Contine uleiuri esentiale: gingerol, zingeron, farnesen, cu puternice proprietati terapeutice.

Mai contine vitamine: B5, B6, C, E, o cantitate semnificativa de minerale: potasiu, mangan, cupru si magneziu dar si proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu si calciu.

Vindecare cu Mancare: Ghimbir eco

♥ Ghimbirul datorita bogatiei in uleiuri esentiale, este anti-cancerigen, anti-inflamator, cu efect analgezic, anti-piretic.

♥ Are proprietati anti-bacteriene si poate fi de mare ajutor daca simptomele racelii se fac resimtite: bun detoxifiant, controleaza febra, calmeaza tusea, alina durerile de gat, stimuleaza transpiratia si faciliteaza circulatia sangelui. Reduce inflamatiile cailor respiratorii.

♥ Este recomandat pentru raul de miscare, greturi, migrene si congestia in piept.

♥ In medicina traditionala este recomandat in tratarea si calmarea sistemului digestiv. Ajuta in caz de arsuri la stomac, este anti-ulcer, stimuleaza digerarea mancarurilor grase, calmeaza durerile de stomac.

♥ Ghimbirul stimuleaza mumeroase glande secretoare exocrine, creste secretia de bila si usureaza evacuarea acesteia. Insa persoanele cu calculi biliari sunt sfatuite sa evite consumul acestuia.

Retete: Ghimbir eco

Sfat de consum:

Ghimbirul are un gust si miros specific, proaspat, dulce, piscator.  Se foloseste in salate, sosuri, deserturi, paine, ceaiuri, bere si in numeroase mancaruri preferate. Poate fi murat sau folosit sub forma de pudra ca si condiment.

Diversificare copii: Ghimbir eco