Clatite cu flori de salcam organice

 

Ingrediente (4 clatite generoase)

  • 1 cup lapte de canepa
  • 2 cups faina de ovaz
  • 1 cup flori de salcam
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar de cocos
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura nuci zdrobite si 1 lingura de miere
  • flori comestibile

 

*1 cup = 240ml

25.05.2017

 

Desprindem florile de salcam de tija plantei, le spalam si le lasam la uscat pe un servetel de hartie.

 

Punem la incins o tigaie si o ungem cu un pic de ulei de cocos.

 

Intr-un bol spargem oul si il amestecam bine. Adaugam uleiul de cocos si amestecam.

Turnam cana de lapte si o integram in mix. Facem la fel cu zaharul, bicarbonatul si lamaia.

 

Integram treptat faina si o amestecam bine.

Integram florile usor pentru a nu le rupe si le amestecam in aluat.

 

Mergem cu aluatul langa tigaie, si luam cu un polonic o patrime din aluat. Punem aluatul in tigaie si uniformizam si rotunjim, astfel incat sa aiba o forma cat de cat rotunda.

Incercam sa nu le intindem prea mult, ele vor ramane mai grosute decat o clatita clasica.

Cand apar bule mici deasupra clatitei atunci o intoarcem pe partea cealalta si o mai lasam maxim 30 de secunde.

 

Facem la fel cu urmatoarele trei, ungand tigaia de fiecare data cu un pic de unt de cocos.

Decoram cu nuci, flori de salcam si alte flori comestibile si apoi presaram miere.

 

Este o reteta super satioasa, aromata si mi-a adus aminte de copilarie, cand mama si bunica ne gateau gogosi cu flori de salcam. Reteta semnata Veronica (Nirvana Yoga)