Mancarica de dovlecei cu rosii

Aceasta reteta este imprumutata dintr-o vizita ce s-a lasat cu masa de pranz.

 

Mi-a placut foarte mult faptul ca este o mancarica usoara si plina de savoare. Are un gust diferit de traditionala mancarica de dovlecei pe care o cunosteam eu.

 

Sa va bucurati de ea!

Mancarica de dovlecei cu rosii

 



  • 1 dovlecel mare taiat rondele medii ca grosime
  • 4 rosii medii facute piure la blender
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei gras mic
  • o mana de busuioc rosu
  • 1 lingura de ulei de cocos
  • 1 crenguta de cimbru proaspat
  • sare dupa gust

 

Incingem o tigaie antianderenta si punem rondelele de dovlecei la facut. Le lasam cateva minute pe o parte si apoi le intoarcem. Cat sa se infragezeasca.

 

Punem la incins uleiul intr-o craticioara.

Cand sfaraie, adaugam ceapa si ardeiul. Lasam la calit cateva minute si adaugam sosul de rosii.

Punem un capac peste si lasam sa fiarba 10 minute.

 

Dupa aceste 10 minute adaugam rondelele de dovlecel, cimbrul si sarea, punem iar capacul si mai lasam 5-10 minute, in functie de cat de gatita va place mancarea.

 

Taiem busuiocul in bucati mari si pastram cateva frunzulite intregi pentru decorul din farfurie.

 

Stingem focul si adaugam busuiocul.

Lasam mancarea sa respire si apoi o servim cu drag!

 

PS: am facut o salata de kale si macris cu ulei, sare si zeama de lamaie. Delicios!