Despre creson si beneficiile sale. Cirese bio si capsuni, mazare din gradina, castraveti si zucchini

Veronica scrie despre legume fericite:

Unul din lucrurile care imi plac cel mai mult la Legume Fericite este ca ei ofera frunzoase variate, ajutandu-ne sa ne intregim modul in care mancam, aducand vitamine si minerale pretioase in dieta noastra zilnica.

 

Nu multi dintre noi am auzit de creson, o planta foarte interesanta, o verisoara a ridichiei, buna prietena cu gustul de mustar, usor piperata.

Foarte interesant mix. Este o planta potenta, cu un gust puternic, care in cantitatea potrivita poate aduce incantare in farfurie.

Cum am vazut ca exista in lista de cumparaturi am intrat pe Dr. Google sa vedem ce spun specialistii despre aceasta planta si am descoperit ca este de real ajutor corpului: are Vitamina C, care este o vitamina necesara corpului care trebuie mancata zilnic.

Adica corpul nu poate stoca aceasta vitamina, nu are resurse, noi trebuie sa o includem in alimentatia noastra.

Pentru a beneficia de aceasta vitamina, recomandam sa fie consumat cresonul ca atare, in salate sau in pesto (pentru reteta de pesto imi puteti scrie si o impartasesc cu voi cu mare drag).

 

Cresonul a fost asociat ca fiind o planta benefica cu proprietati anticangerigene, impreuna cu ridichiile, varza si broccoli chinezesc. Sincera sa fiu, din researchul pe care il fac adesea ca sa aflu mai multe informatii despre legumele si fructele pe care le consum, aflu ca mai toate legumele si fructele au acest potential de a ne ajuta sa ramanem sanatosi si sa luptam impotriva diferitelor infectii si boli ce pot afecta corpul. Important este sa le consumam. Sa le includem in dieta sezonier si sa ne bucuram si de gust si de varietate.

 

In ultim lucru va mai povestesc despre creson. Este plin de Vitamina A sau betacaroten. Betacarotenul, in prezenta grasimilor, este transformat in vitamina A, absorbit de corp si folosit in procesele necesare corpului. In general vitamina A este legata de ochi si vedere, dovedindu-se stiintific ca lipsa de vitamina A poate duce la piederea vederii pe timpul noptii sau cataracta.

 

Noua ne place sa variem cosul de cumparaturi de la legume fericite. O saptamana vom lua rucola si frunze de broccoli, alta saptamana creson si frunze de papadie. Mangold si kale ocazional si intotdeauna cautam retete noi in care le putem include.